Σ’ αρέσει να χουζουρεύεις ώρες ατελείωτες; Δεν είναι και τόσο κακό τελικά!

16:05 5/7/2017 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων. Αυτοί που ξυπνάνε από τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το χρονδιάγραμμα του Σαββατοκύριακου, να πάνε για περπάτημα, για μπάνιο, για ψώνια ή ακόμα και για yoga.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που χουζουρεύουν στο κρεβάτι μέχρι αργά το μεσημέρι. Αν ανήκεις στην τελευταία κατηγορία τότε έχουμε καλά νέα! Έρευνες υποστηρίζουν ότι οι ατελείωτες ώρες ύπνου τα Σαββατοκύριακα μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο έξυπνους και πιο υγιείς.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα ηλικίας

μεταξύ 19 και 82 ετών και τους ζήτησαν να απαντήσουν στις συνήθειες τους της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακου, το ύψος, το βάρος, τις διαθέσεις τους καθώς και την ιατρική τους κατάσταση.

Ανακαλύφθηκε ότι οι άθρωποι που δεν απολάμβαναν αρκετές ώρες ύπνου αλλά κοιμόντουσταν τα Σαββατοκύριακα, γενικά είχαν χαμηλότερο ΔΜΣ από εκείνους που δεν κοιμόντουσταν το Σάββατο ή την Κυριακή. O δείκτης μάζας σώματος έπεφτε κατά 12 μονάδες για εκείνους που κοιμούνται το Σαββατοκύριακο.

Όταν κάποιος κοιμάται για λιγότερες ώρες, αυτό μπορεί να συνδέεται με διαταράξεις στις ορμόνες και το μεταβολισμό του, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν και στην παχυσαρκία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όσο περισσότερο κοιμάται κάποιος, τόσο το καλύτερο, διότι αυτό τον βοηθά να αναπτύξει υγιείς συνήθειες όπως το να ασκείται καθημερινά ή να κάνει πιο σωστή διατροφή.

Οι ελλιπεις ώρες ύπνου, ρίχνουν τον κιρκαδικό ρυθμό του οργανισμού. Συνέπεια αυτής της κατάστασης, είναι ό,τι η υγεία χειροτερεύει και μαζί της και η διάθεση, ενώ αυξάνεται και το αίσθημα της κούρασης.

Το συμπέρασμα; Τα σαββατοκύριακα δεν βάζουμε ξυπνητήρι, απολαμβάνουμε ατελείωτες ώρες στο κρεβάτι μας. Το αξίζουμε!

Photo: iStockΔιαβάστε επίσης:

Δυσκολέυεσαι να κοιμηθείς; δεν περνάει από το μυαλό σου ποιο είναι το μυστικό για να τα καταφέρεις

The post Σ’ αρέσει να χουζουρεύεις ώρες ατελείωτες; Δεν είναι και τόσο κακό τελικά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα