Τσίπρας: «Kαμία μείωση στις συντάξεις» -Καλεί τους αγρότες για διάλογο

13:28 13/2/2016 - Πηγή: iPop

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, την διαπραγμάτευση, το NATO και τις Ευρωπαϊκές συμμαχίες, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και να δεσμευτεί γι ακόμα μία φορά ότι θα υλοποιήσει το παράλληλο πρόγραμμα.

«Πολύ σύντομα» θα κλείσουν οι προκλήσεις της αξιολόγησης, του χρέους και του προσφυγικού -και μόλις συμβεί αυτό, «η Ελλάδα

θα έχει γυρίσει σελίδα» δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην «Αυγή» της Κυριακής.

Η διαπραγμάτευση

Για τη διαπραγμάτευση ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε από τους Θεσμούς να σταματήσουν να κωλυσιεργούν, να ακολουθήσουν μία κοινή γραμμή ώστε να ξεκινήσει η αξιολόγηση. Παράλληλα, γι ακόμα μία φορά δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει «καμία μείωση στις συντάξεις».

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Στο τραπέζι του διαλόγου καλεί ξανά τους αγρότες ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς όπως δηλώνει αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές γης και τους απευθύνει, ξανά πρόσκληση σε διάλογο, ώστε «να διασφαλιστούν σοβαρές βελτιώσεις».

Το παράλληλο πρόγραμμα

Το παράλληλο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας και προχωράει σε αποκαλύψεις σχετικά με το ποιες θα είναι οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Για «θατσερικές κατευθύνσεις» και «ταξικό μίσος» κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός, και δηλώνει ότι «θα τον φέρνουμε όσο το δυνατόν συχνότερα στη Βουλή», προκειμένου να δημοσιοποιεί στον ελληνικό λαό τις θέσεις του αυτές.

Ευρωπαϊκές συμμαχίες

Στο κεφάλαιο των ευρωπαϊκών συμμαχιών, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ενισχύεται σταθερά η δυναμική του μετώπου κατά της λιτότητας, εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά «πιστοποιητικά ιδεολογικής καθαρότητας».

Προσφυγικό

Ρόλο κλειδί για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος έχει η Τουρκία, λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ εξηγεί ότι η Ελλάδα δέχθηκε με ταυτόχρονη διασφάλιση σεβασμού των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

The post Τσίπρας: «Kαμία μείωση στις συντάξεις» -Καλεί τους αγρότες για διάλογο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα