Χρυσόγονος: «Δεν είναι το ίδιο αν μία εφημερίδα είναι ζημιογόνα με το αν είναι ένας σταθμός»

12:09 13/2/2016 - Πηγή: iPop

Ότι δεν είναι ανεκτό να παρατείνεται η προσωρινή λειτουργία των καναλιών δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος και εξήγησε πως δεν είναι το ίδιο αν μία εφημερίδα είναι ζημιογόνα με το αν είναι ένας σταθμός. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, βεβαίως, ο νόμος για τα τηλεοπτικά κανάλια να καταπέσει ως αντισυνταγματικός στα δικαστήρια.

Με πιο ήπια στάση, σε σχέση με τις τελευταίες του δηλώσεις, εμφανίστηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

και συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου.

«Δεν είναι ανεκτό να παρατείνεται η προσωρινή λειτουργία των σταθμών επ’ αόριστον, επί της αρχής είναι σωστό το επιχείρημα του ν/σ» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας πως οι συχνότητες είναι εθνική περιουσία και θα γίνει ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός για το ποιοι θα πάρουν τις συχνότητες.

«Δεν είναι το ίδιο αν είναι κερδοφόρος ή ζημιογόνος η Αυγή, γιατί ο αριθμός των αδειών είναι πεπερασμένο μέγεθος, εφημερίδες μπορούν να βγουν άπειρες…» δήλωσε ερωτηθείς για το αν θα κλείσουν οι ζημιογόνες εφημερίδες.

Να θυμίσουμε πως τον παραλληλισμό με τα κανάλια και τις εφημερίδες είχε κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, διερωτόμενος «Αν λέμε ότι χωρούν 4 κανάλια, πόσες εφημερίδες χωρούν;».

Ο κ. Χρυσόγονος, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την επιλογή της Κυβέρνησης να δοθούν μόνο 4 άδειες, παρότι η ΕΙΤΗΣΕΕ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι έξι σταθμοί μέλη της έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, είπε πως αν τα κανάλια δεν είναι βιώσιμα θα βρουν άλλες πήγες χρηματοδότησης, πιθανόν αφανείς και σχολίασε ότι «δεν είναι το ίδιο αν είναι κερδοφόρος ή ζημιογόνος η Αυγή, γιατί ο αριθμός των αδειών είναι πεπερασμένο μέγεθος, εφημερίδες μπορούν να βγουν άπειρες…»

Εξήγησε, μάλιστα, πως στο Σύνταγμα ξεκαθαρίζεται ρητά το ζήτημα της λογοκρισίας για τον Τύπο αλλά όχι για την τηλεόραση:

Αν είναι ζημιογόνες οι εφημερίδες, υπάρχει πρόβλημα και στις εφημερίδες αλλά για τις εφημερίδες υπάρχει ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς. Το άρθρο 14 απαγορεύει για τον Τύπο τη λογοκρισία, στο άρθρο 15 δεν προβλέπεται αυτό για την τηλεόραση

Δεν παρέλειψε όμως, να επαναλάβει πως υπάρχει το ενδεχόμενο ο νόμος για τα τηλεοπτικά κανάλια να καταπέσει ως αντισυνταγματικός στα δικαστήρια.

«Δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε»

«Τον Ιανουάριο είχαμε αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα, ότι θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα και δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε» παραδέχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος και στη συνέχεια σχολίασε το άρθρο του Πολ Τόμσεν εξηγώντας πως η Ελλάδα είναι αδύνατον να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%.

Έχουμε υπογράψει μεν αλλά είναι αδύνατον να τα τηρήσουμε τα πρωτογενή, οι θεσμοί πρέπει να προσαρμοστούν σε πιο ρεαλιστικούς στόχους μετά τόσα χρόνια ύφεσης

The post Χρυσόγονος: «Δεν είναι το ίδιο αν μία εφημερίδα είναι ζημιογόνα με το αν είναι ένας σταθμός» appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
χρυσογονος νομος για συχνοτητες
Τυχαία Θέματα