Σε αναζήτηση προσωρινών κατοικιών για πρόσφυγες στον Έβρο (;)

12:53 13/2/2016 - Πηγή: iPop

Ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση προσωρινών κατοικιών για πρόσφυγες στον Έβρο δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης ο οποίος καταγγέλει ότι οι τοπικές αρχές δεν έχουν ενημερωθεί και τονίζει ότι αυτό δεν θα επιτρέψουν να υλοποιηθεί.

86.000 πρόσφυγες πρόκειται να εγκατασταθούν στον Έβρο αλλά και σε 5 ακόμα περιοχές της Ελλάδας, με βάση κοινή Υπουργική απόφαση που πρόσφατα υπογράφτηκε. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο

οποίος υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση αναζητά τις κατοικίες στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου, τουλάχιστον 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες πρόκειται να εγκατασταθούν στον Έβρο για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο ίδιος, δηλώνει ότι στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων έχουν ήδη επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη για να διερευνήσουν την διαθεσιμότητα σε καταλύματα.

Ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος, το πρωί του Σαββάτου αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου λέγοντας πως έχει την δέσμευση της κυβέρνησης ότι «από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο» δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης.

The post Σε αναζήτηση προσωρινών κατοικιών για πρόσφυγες στον Έβρο (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα