Τσεχία: Δεχτήκαμε 12 πρόσφυγες, δεν πρόκειται να πάρουμε άλλους. Aς πληρώσουμε πρόστιμο

10:42 17/4/2017 - Πηγή: iPop

Η Τσεχία δήλωσε πως «Δεχτήκαμε 12 πρόσφυγες, δεν πρόκειται να πάρουμε άλλους» και σημείωσε «Aς πληρώσουμε πρόστιμο».

Μόλις 12 πρόσφυγες δέχθηκε η Τσεχία από τους συνολικά 1.600 πρόσφυγες που ορίζει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης. Να σημειωθέι πως για κάθε θέση προσφύγων η οποία δεν καλύπτεται η χώρα θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τον υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας, Milan Kovacs, η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί περισσότερους από τους 12 πρόσφυγες «ακόμα

και αν η ΕΕ μας τιμωρήσει».

Καθώς ελέγχουμε τους πρόσφυγες που έχουν απομείνει, θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να πάρουμε κανέναν άλλον

«Από εκεί και πέρα, εναπόκειται στην κυβέρνηση το να αποφασίσει εάν αξίζει να υποστεί τις κυρώσεις ή όχι. Κατά την γνώμη μου, αξίζει. Δεν μπορείς να αφήνεις ανθρώπους έτσι εδώ χωρίς έλεγχο», συμπλήρωσε ο Τσέχος ΥΠΕΣ.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να επιβληθούν κυρώσεις για το θέμα αυτό τόσο στην Τσεχία όσο και στην Πολωνία και την Ουγγαρία, χώρες οι οποίες αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Το πρόστιμο μπορεί να ανέλθει έως και τα 250.000 ευρώ για κάθε «θέση», όπως καταγράφηκε στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάιο του 2016.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Τσεχία: Δεχτήκαμε 12 πρόσφυγες, δεν πρόκειται να πάρουμε άλλους. Aς πληρώσουμε πρόστιμο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα