Στήριξη των σεισμόπληκτων της Λέσβου | Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

11:11 5/7/2017 - Πηγή: iPop

ΟΛέσβου | σεισμός που έγινε στην Λέσβο στις 12 Ιουνίου άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές και πολλούς κατοίκους μετέωρους βλέποντας τα σπίτια τους κατεστραμμένα. Το κράτος, μέσω του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται να προσφέρει στήριξη σε αυτούς τους ανθρώπους.

Κύριο μέλημα είναι η κάλυψη των άμεσων βιοτικών αναγκών των σεισμόπληκτων. Για το σκοπό αυτό η Γενική

Γραμματεία Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσέφερε το ποσό των 300.000 ευρώ μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. Έπειτα από την καταγραφή του μεγέθους της καταστροφής και των αναγκών που έχουν προκύψει η Γενική Γραμματεία θα χορηγήσει επιπλέον ποσά.

Μέριμνα υπάρχει και για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Σύμφωνα με το νόμο 2556/97 που προβλέπει την διευκόλυνση όσων εργοδοτών και ασφαλισμένων έχουν αποδεδειγμένα πληγεί και η έδρα τους βρίσκεται στην περιοχή που έχει υποστεί την καταστροφή. Με βάση το νόμο προβλέπεται ότι:

Κεφαλαιοποίηση των τρεχουσών και καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα εισφορών (μετά των προσθέτων τελών, τόκων και λοιπών επιβαρύνσεων),Αναστολή καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσθέτων τελών ή άλλων προσαυξήσεων), γ) εξόφληση των ανωτέρω εισφορών σε 12 έως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά τη λήξη της εξάμηνης αναστολής.

Επιπλέον οι κάτοικοι της περιοχής θα εξαιρούνται των περιορισμών των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ. Αυτό σημαίνει πως όσοι δικαιούχοι του προγράμματος τουρισμού έχουν ως μόνιμη κατοικία την Λέσβο θα μπορέσουν να διαλέξουν τουριστικό κατάλυμα ακόμα και αν δεν απέχει απόσταση μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων από την κατοικία τους.

Σήμερα, Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του ειδικού πακέτου στήριξης το οποίο έχει δημιουργηθεί από το Υπουργείο Εργασίας και την Διοίκηση του ΟΓΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Σε ρυθμούς Ρίχτερ η Λέσβος- 31 μετασεισμοί

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

The post Στήριξη των σεισμόπληκτων της Λέσβου | Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα