Τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα αδύνατα σημεία σου

16:31 21/9/2014 - Πηγή: iPop

Αν θες να είσαι ευτυχισμένος, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τα αδύνατα σημεία σου, δηλαδή να καταβάλλεις κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψεις τον εαυτό σου να σκέφτεται όλα αυτά που σε κρατούν πίσω. Οι προκλήσεις και οι αποτυχίες στη ζωή σε βοηθούν να ανακαλύψεις αλλά και να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις δυνάμεις σου. Το κύριο σημείο είναι να μην επιτρέψεις στις αποτυχίες αλλά και στις αδυναμίες σου, να κλέψουν την ευτυχία σου.

Ο άνθρωπος έχει την τάση να βρίσκει άσχημα χαρακτηριστικά υπαρκτά αλλά και μη, με αποτέλεσμα αυτά

να είναι επιβλαβή για την αυτοεκτίμηση του. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι κάθε σου αποτυχία είναι μια σπρωξιά προς την επιτυχία, γιατί οι αποτυχίες σου σε κάνουν πιο σοφό και σου δείχνουν νέους δρόμους για να φτάσεις τον στόχο σου.

Εμπόδιο προς την ευτυχία βέβαια είναι τα αδύνατα σημεία μας, αδύνατα σημεία που νομίζουμε πως μας κρατούν πίσω και πως πρέπει να τις αλλάξουμε, αλλιώς δεν πάμε πουθενά. Αν εξετάσεις όμως προσεκτικά κάθε σου αδύνατο σημείο θα δεις πως τελικά μπορεί να είναι και εφόδιο σου για την επίτευξη των στόχων σου. Ίσως κάποιοι από τους παρακάτω τρόπους σε βοηθήσουν να δεις τα αδύνατα σου σημεία με άλλο μάτι.

Επανεξέτασε τα αδύναμα σημεία σου
Όταν νιώθεις πως τα αδύνατα σου σημεία σε κάνουν να εξαρτάσαι από αυτά, σκέψου πως μπορεί κάπου στο μέλλον να σου φανούν χρήσιμα. Αν κάνεις μια σωστή εξέταση θα δεις πως τα αδύνατα σημεία σου δεν είναι ελαττώματα αλλά χαρίσματα, που ίσως σε βοηθήσουν αρκετά κάποια στιγμή.Μετέτρεψε τα αδύνατα σημεία σου σε προτερήματα
Ίσως ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν να σε βασανίζουν είναι αν τα μετατρέψεις σε προτερήματα. Αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις, μπορείς να ζητήσεις από έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι να σου μιλήσει για τις αδυναμίες σου, ποιες πιστεύει αυτός ότι είναι, να δεις αν συγκλίνουν με τα δικά σου πιστεύω και να συζητήσετε πως βελτιώνονται.Ανάλυσε τα αδύνατα σημεία σου
Ένα πολύ σημαντικό βήμα είναι η ανάλυση. Πρέπει να προσδιορίσεις από που προέρχονται, πολλές αδυναμίες προκύπτουν από κάποια συγκεκριμένα γεγονότα. Ίσως μέσα από την ανάλυση, καταφέρεις να φτάσεις στην βαθύτερη αιτία. Αν λύσεις αυτή, τότε σίγουρα πια θα έχεις απαλά θεία από ένα από αυτά που ΕΣΥ θεωρείς αδύνατο σημείο.
Παράβλεψε τις αδυναμίες σου
Μπορεί να δουλεύεις πάνω σε αυτές αλλά να μην σταματάς να τις σκέφτεσαι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να συνεχίσεις να ζεις με αδυναμίες σου, δουλεύοντας με αυτές, και να ανακατασκευή όλο και περισσότερη δύναμη αντλώντας την από τα προτερήματα σου.Αποδέξουν τα αδύνατα σου σημεία
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να αποδεχθείς τα αδύνατα σημεία σου. Πολλοί σοφοί άνθρωποι πιστεύουν, πως η αδυναμίες είναι και ο ώθηση μας. Άλλωστε κάνεις δεν είναι τέλειος. Βάδισε λοιπόν με την σκέψη πως όλοι έχουν ελαττώματα, που πολλές φορές είναι και τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα!!!

The post Τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα αδύνατα σημεία σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα