«Τρομοκρατική» η επίθεση στο μουσείο του Λούβρου σύμφωνα με τον Γάλλο Πρωθυπουργό

14:29 3/2/2017 - Πηγή: iPop

«Τρομοκρατική» χαρακτήρισε «κατά τα φαινόμενα» την επίθεση που πραγματοποιήθηκε με μαχαίρι την Παρασκευή έξω από το μουσείο του Λούβρου ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Bernard Cazeneuve ο οποίος προέβη σε δηλώσεις. Θυμίζουμε, πως η επίθεση κατά στρατιώτη είχε ως αντίδραση το να πυροβολήσει ο στρατιώτης και να τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα τον δράστη.

Ο οπλισμένος με ματσέτα άνδρας ο οποίος επιτέθηκε στον στρατιώτη είχε στην πλάτη του δύο σακίδια και επιχείρησε να μπει στο μουσείο του Λούβρου.

Σύμφωνα με τις Αρχές στα σακίδια δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο οπλισμένος άνδρας φέρεται, όπως τόνισαν μάρτυρες να φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο πιο Μεγάλος) και εν συνεχεία πραγματοποίησε την επίθεση.

Στα χέρια της αστυνομίας εκτός από τον δράστη βρίσκεται και ένα ακόμα άτομα το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία «συμπεριφερόταν ύποπτα». Ο στρατιώτης, ο οποίος ήταν θύμα της επίθεσης, σημειώνεται, ότι έχει τραυματισθεί ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής του.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας κατά τη διάρκεια δηλώσεων του ζήτησε από τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί.

Στους δημοσιογράφους μίλησε και ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού ο οποίος δήλωσε, πως «Ο στρατιώτης πυροβόλησε πέντε φορές» και σημείωσε, ότι «έχει τραυματισθεί στην κοιλιά».

«Ήταν επίθεση από πρόσωπο, που αποτελούσε άμεση απειλή και του οποίου οι πράξεις έδειχναν πως επρόκειτο για τρομοκρατικό περιστατικό» είπε.

«Η ταυτότητα και η εθνικότητα του δράστη παραμένουν προς το παρόν άγνωστες» ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι επισκέπτες οι οποίοι βρίσκονταν στο μουσείο τη στιγμή της επίθεσης, ήταν περίπου 250 και έμειναν για αρκετές ώρες περιορισμένοι σε ασφαλές τμήμα του μουσείου.

Διαβάστε επίσης:

Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ στο Λούβρο αφού δέχθηκε επίθεση-Επί ποδός οι Αρχές (Photos-Videos)

photo:REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

The post «Τρομοκρατική» η επίθεση στο μουσείο του Λούβρου σύμφωνα με τον Γάλλο Πρωθυπουργό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα