Merkel-Τσίπρας μίλησαν για την Τουρκία και τάχθηκαν υπέρ του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης-Photos

12:46 3/2/2017 - Πηγή: iPop

Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, είχε το πρωί της Παρασκευής στα πλαίσια της Συνόδου της Μάλτας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στη συνάντηση τους σύμφωνα με πληροφορίες, η Καγκελάριος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της με την τουρκική ηγεσία, και εστίασε στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό. Παράλληλα, συμφώνησαν ότι πρέπει η δεύτερη

αξιολόγηση να ολοκληρωθεί άμεσα.

Οι δύο ηγέτες σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν στο να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Θυμίζουμε, πως στη Σύνοδο της Μάλτας θα τεθούν επί τάπητος το προσφυγικό, αλλά και η συνεργασία με τις Αρχές της Λιβύης, το Brexit και η εκλογή Trump.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε στην προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και στη σημασία της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, ενώ επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι «η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο».

Την Πέμπτη, η Καγκελάριος της Γερμανίας βρίσκονταν στην Άγκυρα όπου και συναντήθηκε με τον Τούρκου πρόεδρο, Erdogan.

Merkel και Τσίπρας τόνισαν ότι είναι αναγκαίες οι πρωτοβουλίες έτσι ώστε να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Θυμίζουμε, πως νωρίτερα προσερχόμενη στη Σύνοδο η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η Ευρώπη κρατά το μέλλον στα χέρια της.

Διαβάστε επίσης:

Τα βλέμματα στραμμένα στη Σύνοδο της Μάλτας- Οι δηλώσεις κατά τις αφίξεις

The post Merkel-Τσίπρας μίλησαν για την Τουρκία και τάχθηκαν υπέρ του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης-Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα