Τροφές που βοηθάνε την καρδιά του κουταβιού σου

11:28 22/4/2017 - Πηγή: iPop

Στην πραγματικότητα, σχεδόν 8 εκατομμύρια σκύλοι έχουν ήδη καρδιακές παθήσεις. Όπως και με τον άνθρωπο, η τακτική άσκηση και οι έλεγχοι από κτηνίατρο είναι απαραίτητοι για να παραμείνουν υγιείς και μια θρεπτική διατροφή μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την πρόληψη.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο υγιή συστατικά για την καρδιά στα κουτάβια:Πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας

Ο περιορισμός της πρωτεΐνης συνιστάται για σκύλους που αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα, αλλά γνωρίζουμε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη μυϊκή μάζα,

η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς των σκύλων, καθώς ενισχύει τους μύες. Η διατροφή τους θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 25 έως 30% υψηλής ποιότητας άπαχη πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο και σολομό.

Χαμηλό νάτριο

Όπως και με τον άνθρωπο, το υπερβολικό αλάτι στη διατροφή δεν είναι καλό για τους σκύλους, ειδικά για εκείνους που είναι επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις. Ακόμα κι αν το κουτάβι σου δεν δείχνει κανένα σημάδι, είναι καλύτερο να διατηρήσετε τις δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο με λιγότερα από 100 mg ημερησίως. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να τον κρατάτε σε μια σταθερή δίαιτα, διότι οι ξαφνικές αιχμές στα επίπεδα νατρίου στο αίμα μπορούν να τονίσουν την λειτουργία της καρδιάς.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Αυτά τα ιχθυέλαια είναι απαραίτητα για μια υγιεινή δίαιτα για σκύλους, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν από τους μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς. Σε μια μελέτη των σκύλων με καρδιακή νόσο, τα ποσοστά επιβίωσης βελτιώθηκαν με ωμέγα-3 συμπληρώματα. Φυσικές πηγές περιλαμβάνουν λάδι από συκώτι γάδου, σαρδέλες και σολομό.

Ταυρίνη

Η συμπλήρωση με την ταυρίνη, ένα αμινοξύ, βοηθά στην καρδιακή λειτουργία ακόμη και για τα υγιή σκυλιά. Αν και οι κτηνίατροι δεν είναι απολύτως σίγουροι για τον σκοπό της ταυρίνης, γνωρίζουν ότι χωρίς αυτό, τα σκυλιά μπορούν να υποφέρουν από μια διευρυμένη καρδιά, και ορισμένες φυλές όπως οι πορτογαλικοί σκύλοι νερού και οι χρυσοί ρετάρι είναι πιο επιρρεπείς σε μια ανεπάρκεια. Η ταυρίνη μπορεί να βρεθεί φυσικά σε μαγειρεμένο αρνί ή σε ακατέργαστο συκώτι βοδινού, ή μπορείς να την πάρεις σε συμπλήρωμα.

Διαχείριση βάρους

Κρατώντας το κουτάβι σου σε ένα υγιές βάρος είναι ένα μεγάλο μέρος της πρόληψης καρδιακών προβλημάτων. Ο έλεγχος των μερίδων είναι απαραίτητος και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελεύθερη τροφή. Η εξισορρόπηση της διατροφής του σκύλου σου είναι επίσης σημαντική: Μια αναλογία ενός προς μιας υψηλής πρωτεΐνης κρέατος, φυσικά λιπαρά όπως το έλαιο του συκωτιού, και υδατάνθρακες με τη μορφή θρεπτικών ουσιών, λαχανικών και Σπόρους.

The post Τροφές που βοηθάνε την καρδιά του κουταβιού σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα