Τρίτη ή Τετάρτη η επιστροφή των Θεσμών | Schäuble: Έγιναν καθυστερήσεις λόγω του ελληνικού Πάσχα

21:15 21/4/2017 - Πηγή: iPop

Την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη θα γίνει η επιστροφή των Θεσμών, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται απ’ την Ουάσινγκτον, ωστόσο, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ άφησε αιχμές εναντίον της Αθήνας για τις διαπραγματεύσεις που διακόπηκαν λόγω Πάσχα.

Ιδιαίτερα

αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνάντησή με την Christine Lagarde, για την οποία μάλιστα είπε ότι πήγε «πολύ καλά», ενώ τοποθέτησε την επιστροφή των Θεσμών | Schäubleστην Αθήνα «Τρίτη με Τετάρτη». Αναφορικά με το χρέος, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά σε τεχνικό επίπεδο.

Συζητήσαμε πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί , νομίζω Τρίτη με Τετάρτη. Συζητήσαμε και για το χρέος, για το MEFP (Memorandum of Economic and Financial Policies) και το πώς θα κλείσει το SLA (staff level agreement). Για το χρέος χρειάζεται να γίνει μια δουλειά σε τεχνικό επίπεδο

Σε παρόμοιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, η οποία έκανε λόγο για παραγωγικές συζητήσεις.

Οι συναντήσεις του Ε. Τσακαλώτου αύριο, Σάββατο:

13.40, Andy Baukol, βοηθός υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.14.30, Pierre Moscovici, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.17.15, Poul Thomsen, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.Αισιόδοξος και ο Moscovici

Eυχαριστημένος με το πλεόνασμα του 2016 εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος είπε ότι έκλεισε κοντά στο 4% για το 2016, «κάτι που αποδεικνύει τις βάσεις».

Ας είμαστε αισιόδοξοι. Το πλεόνασμα δείχνει πως υπάρχουν καλές βάσεις Έχουμε καλά νέα με το πρωτογενές πλεόνασμα. Έκλεισε κοντά στο 4% για το 2016, κάτι που αποδεικνύει τις βάσεις

Ο Wolfgang Schäuble κατηγορεί την Αθήνα για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις

Ευθύνες επέρριψε στην Κυβέρνηση ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σχετικά με τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο κ. Schäuble είπε συγκεκριμένα με επικριτικό ύψος, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι οι συζητήσεις δεν συνεχίστηκαν μετά το Eurogroup της Μάλτας λόγω του ελληνικού Πάσχα.

Θα ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η αποστολή των εκπροσώπων των διεθνών πιστωτών στην Αθήνα αμέσως την εβδομάδα μετά το Eurogroup της Μάλτας (7/4/2017). Αυτό δεν ήταν εφικτό κατά τη διάρκεια του ελληνικού Πάσχα. Αυτό ήταν έκπληξη για πολλούς, αλλά όχι για μένα!

Διαβάστε ακόμα:

Poul Thomsen: «Έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος για να επιστρέψει αποστολή στην Αθήνα»

The post Τρίτη ή Τετάρτη η επιστροφή των Θεσμών | Schäuble: Έγιναν καθυστερήσεις λόγω του ελληνικού Πάσχα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα