Τραυματίες, ζημιές και τσουνάμι- Το πέρασμα του Εγκέλαδου απ’ την Νέα Ζηλανδία (Photos & Video)

18:57 13/11/2016 - Πηγή: iPop

Ένας ισχυρός σεισμός ύψους 7,8 Ρίχτερ είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών και τραυματιών στη Νέα Ζηλανδία. Ο σεισμός ακολουθήθηκε από ένα πρώτο κύμα τσουνάμι, που έφθασε τα 2 μέτρα, με τις Αρχές της Νέας Ζηλανδίας να τονίζουν πως ενδεχομένως θα «χτυπήσουν» κι άλλα κύματα μέσα στις επόμενες ώρες.

Παρόλα αυτά, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε νεότερη ενημέρωσή της τόνισε

πως ο κίνδυνος για νέα κύματα τσουνάμι μειώθηκε, ενώ γνωστοποίησε πως οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Tsunami threat has been downgraded. People in green and white areas on the map can return home. Land threat remains for blue areas. #eqnz pic.twitter.com/xUcnJPQBe9

— MCDEM (@NZcivildefence) November 13, 2016

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν 91 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης Κράιστσερτς, η οποία το 2011 είχε «χτυπηθεί» απ’ τον φονικό σεισμό 6,3 Ρίχτερ, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 185 ανθρώπων.

Υλικές ζημιές έχουν αναφερθεί στο Κράιστσερτς, το Hanmer Springs, το Cheviot και το Kaikoura. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ελικόπτερα παραλαμβάνουν τους τραυματίες για να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία.

Απ’ την στιγμή του σεισμού έχουν καταγραφεί αρκετοί μετασεισμοί, με τον ισχυρότερα να είναι 6,1 Ρίχτερ.

Το πρώτο κύμα τσουνάμι

Το πρώτο κύμα τσουνάμι «χτύπησε» τη βορειοανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας γύρω στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Οι Αρχές επισημαίνουν ότι το πρώτο κύμα δεν είναι απαραίτητα και το πιο μεγάλο.

Οι Αρχές επισημαίνουν ότι το πρώτο κύμα δεν είναι απαραίτητα και το πιο μεγάλο.

Πλάνο της Νέας Ζηλανδίας από ψηλά- Ακούγεται συναγερμός:

And the terrifying sound… #eqnz pic.twitter.com/QZLiGpxuTK

— Code Club Aotearoa (@CodeClubNZ) November 13, 2016


Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά απ’ τις ακτές.

Wellingtonians taking to the city's highest point in case of tsunami. #eqnz #mountvic pic.twitter.com/cEbhd6jb8a

— Alex Baird (@AlexBaird) November 13, 2016

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Οι άνθρωποι στο Ουέλλινγκτον βρίσκονται στους δρόμους και εκκενώνουν την περιοχή. Σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ δηλώνουν συγκλονισμένοι και περιγράφουν ότι την ώρα του σεισμού κοιμόντουσαν. «Κοιμόμασταν και το κτίριο ξεκίνησε να κουνιέται. Κοιτούσα έξω απ’ το παράθυρο και απλά έβλεπα και το διπλανό κτίριο να κουνιέται».

«Ολόκληρο το σπίτι κουνήθηκε σαν φίδι και μερικά πράγματα έσπασαν, το ηλεκτρικό κόπηκε», τόνισε μια γυναίκα που μένει κοντά στο βόρειο άκρο του Νότιου Νησιού.

The post Τραυματίες, ζημιές και τσουνάμι- Το πέρασμα του Εγκέλαδου απ’ την Νέα Ζηλανδία (Photos & Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα