Τουρκία: Νέα παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης

07:48 18/4/2017 - Πηγή: iPop

Νέα παράταση πήρε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε τη Δευτέρα στον απόηχο του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Η παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι για τρεις μήνες, με τον χρόνο να μετρά απ’ την Τετάρτη, όπως ενημέρωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως είναι η τρίτη παράταση του μέτρου στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη προσπάθεια

για πραξικόπημα τον Ιούλιο.

«Η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο έπειτα από τη σχετική σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας», ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, ο οποίος πρόσθεσε:

Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνέχεια των μέτρων προστασίας της Δημοκρατίας, των αρχών του κράτους δικαίου όπως και των δικαιωμάτων και ελευθεριών, αποφασίστηκε να συστήσουμε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Θυμίζουμε ότι για πρώτη φορά η Τουρκία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Σε δύο μέρες θα έληγε το μέτρο, ωστόσο, μετά τη νίκη του «ναι» στο δημοψήφισμα το υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παράτασή του.

Η έκτακτη ανάγκη είχε παραταθεί άλλες δύο φορές: Τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο.

Στο πλαίσιο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος συνελήφθησαν πάνω από 47.000 άτομα και δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου τομέα απολύθηκαν.

The post Τουρκία: Νέα παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα