Η Βόρεια Κορέα απειλεί με πόλεμο τις ΗΠΑ

20:07 17/4/2017 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Πιονγιανγκ, Han Sung Rok, η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει «κανονικά» τις βαλλιστικές δοκιμές και αν οι ΗΠΑ χρησιμοποιήσουν στρατιωτικά μέσα εναντίον της το αποτέλεσμα θα είναι το ξέσπασμα πολέμου.

ο Han sung rok είπε χαρακτηριστικά

Θα κάνουμε κι άλλες βαλλιστικές δοκιμές κάθε βδομάδα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο

Ο ίδιος απείλησε τις ΗΠΑ με ξέσπασμα πολέμου, αν φερθούν

ριψοκίνδυνα χρησιμοποιώντας στρατιωτικά μέσα εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να καταφύγουν σε οποιαδήποτε απαραίτητα μέτρα καθώς η εποχή της στρατηγικής υπομονής έχει παρέλθει.

Ο Pence κατά την επίσκεψή του στην αποστρατικοποιημένη ζώνη η οποία χωρίζει το Βορρά από το Νότο στην Κορεατική Χερσόνησο, τόνισε ότι από τη σκοπιά του Λευκού Οίκου όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι.

Ταυτόχρονα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι την επόμενη εβδομάδα τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα πλεύσουν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας για κοινές ασκήσεις με το νοτιοκορεατικό Ναυτικό.

Απάντηση του Donald Trump

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump πρότεινε απευθυνόμενος στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, να «καθίσει φρόνιμα», σε μια χρονική περίοδο όπου οι ΗΠΑ υψώνουν τους τόνους απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ με αφορμή τα προγράμματα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.

The post Η Βόρεια Κορέα απειλεί με πόλεμο τις ΗΠΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα