Τουρκία: Μια χώρα, χωρισμένη στα τρία!

21:16 17/4/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να πανηγυρίζει από χτες το απόγευμα, όταν και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ωστόσο η Τουρκία φαίνεται πως έχει βγει χωρισμένη στα τρία από αυτή τη διαδικασία.

Απέναντι στον Erdogan, στάθηκε η δυτική Τουρκία με τα μεγάλα αστικά κέντρα και την Άγκυρα και η νοτιοανατολική περιφέρεια με τις πολλές κουρδικές περιοχές, γεγονός που φανερώνει

πως περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν επιθυμούσε την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου.

Το χθεσινό αποτέλεσμα, δεν ακολούθησε ένας ιδιαίτερα ενωτικός λόγος από τον Erdogan που θα ενίσχυε τις φωνές πως από αυτό το δημοψήφισμα η Τουρκία θα έβγαινε κερδισμένη.

Αντίθετα, οι σημερινές δηλώσεις, αλλά κυρίως η αντίδραση της Άγκυρας στην έκθεση της επιτροπής των διεθνών παρατηρητών, η οποία υποστήριξε ότι το Δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή δημοκρατικά κριτήρια, φανερώνουν την αλαζονεία του Erdogan που αντί να ηρεμήσει τα πνεύματα, οξύνει τις αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η δήλωση, «να γνωρίζετε ποια είναι η θέση σας» στην επιτροπή των διεθνών παρατηρητών, αποδεικνύει πως ο Erdogan ούτε βλέπει, ούτε ακούει όχι μόνο τη συγκεκριμένη έκθεση, αλλά οποιαδήποτε άποψη της διεθνούς κοινότητας αφορά τη χώρα του.

Μέχρι στιγμής οι διεθνείς αντιδράσεις είναι μετριασμένες, με τη Ρωσία να κάνει λόγο για σεβασμό στο αποτέλεσμα, με τη Γερμανία και τη Γαλλία όμως, να τονίζουν την ισχνή διαφορά και να ζητούν να διεξαχθεί διάλογος με όλα τα κόμματα στην Τουρκία.

Η κατάσταση και πως θα διαμορφωθεί από εδώ και στο εξής, εξαρτάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από τον Erdogan. Θα προσπαθήσει με συναινετικό λόγο να επουλώσει τις όποιες «πληγές» ανοίχτηκαν μετά το δημοψήφισμα ή θα ενισχύσει τις τριβές στο εσωτερικό;

The post Τουρκία: Μια χώρα, χωρισμένη στα τρία! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα