Άγκυρα: Aπορρίπτει τις επικρίσεις των διεθνών παρατηρητών για το δημοψήφισμα

19:45 17/4/2017 - Πηγή: iPop

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με ανακοίνωσή του αντέδρασε στην έκθεση της επιτροπής των διεθνών παρατηρητών η οποία υποστήριξε ότι το Δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή δημοκρατικά κριτήρια κι απάντησε ότι οι εκτιμήσεις τους στερούνται αντικειμενικότητας και αμεροληψίας.

Η αποστολή των παρατηρητών από το 47μελές Συμβούλιο της Ευρώπης τόνισε ότι το δημοψήφισμα

ήταν μια άνιση εκλογική αναμέτρηση.

Το ΥΠΕΞ σε σχετική ανακοίνωση του, χαρακτηρίζει απαράδεκτο το σχόλιο, ότι το δημοψήφισμα υπολείπεται των διεθνών κριτηρίων.

Παράλληλα σημειώνει ότι, με λύπη διαπιστώνει τις πολιτικού περιεχομένου καταγγελτικές εκφράσεις, στην συνέντευξη τύπου και την πρώτη έκθεση.

Η επιτροπή δεν πρέπει να παραβλέπει ότι το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των κομμάτων της Βουλής.

Κατά βάση, οι πολιτικού περιεχομένου δηλώσεις που έκανε ο ο διευθυντής του γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ, λίγο πρίν από το δημοψήφισμα δείχνει ότι η επιτροπή ήρθε στην Τουρκία προκατηλειμμένη και δεν λαμβάνει υπ’ όψη της αρχές της αντικειμενικότητας και αμεροληψίας. Η εν λόγω έκθεση πρώτων παρατηρήσεων είναι προβολή αυτής της μεροληπτικής και προκατηλειμμένης προσέγγισης

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή κριτική διεθνών παρατηρητών για το τουρκικό δημοψήφισμα

The post Άγκυρα: Aπορρίπτει τις επικρίσεις των διεθνών παρατηρητών για το δημοψήφισμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα