«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε πρόωρες εκλογές- Δεν πήραμε άδεια απ’ τους δανειστές για τις παροχές»

09:43 9/12/2016 - Πηγή: iPop

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μετά τις παροχές που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τη διευκόλυνση για τα νησιά που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες.

Μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού το βράδυ της Πέμπτης σε έκτακτο διάγγελμά του, πολλά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «διάγγελμα με άρωμα εκλογών», σχολιάζοντας πως η συγκεκριμένη κίνηση της Κυβέρνησης είναι μια προσπάθεια να χτίσει την εμπιστοσύνη με τον ελληνικό λαό.

Ωστόσο,

ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής, ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνουν εκλογές σε λιγότερο από τρία χρόνια. «Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε εκλογές νωρίτερα από τα τρία χρόνια που απομένουν».

Παράλληλα, διερωτήθηκε: «Οι παροχές Tσίπρα ήταν ένα δείγμα, αν παραιτηθούμε και φύγουμε πώς θα δώσουμε και του χρόνου;», εξηγώντας πως «όταν σχεδιάσαμε αυτά τα μέτρα σε καμία περίπτωση δεν σκεφτήκαμε τις πρόωρες εκλογές».

Πήρα άδεια η Κυβέρνηση απ’ τους δανειστές;

Κατά τον κ. Φλαμπουράρη η Κυβέρνηση δεν πήρε άδεια απ’ τους δανειστές για να προχωρήσει στα μέτρα ανακούφισης, «αλλά αυτά που δώσαμε προέρχονται από το περίσσευμα 1 δισεκ. ευρώ και παραπάνω που έχουμε και δεν είχαν δικαίωμα να μας πουν ‘‘όχι’’».

Μάλιστα ο Υπουργός προχώρησε και στην διευκρίνιση ότι τα 850 ευρώ της σύνταξης, το οποίο είναι κριτήριο, αναφέρεται στην καταβαλλόμενη σήμερα σύνταξη κι ενημέρωση πως τα ποσά θα καταβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου.

Τα μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός:13η σύνταξη σ’ όσους το έχουν ανάγκη. 617 εκατομμύρια ευρώ σε 1.600.000 συνταξιούχους. «Η διανομή του ποσού θα γίνει ως εξής: Οι δικαιούχοι με τις μικρότερες συντάξεις θα λάβουν μεγαλύτερη βοήθεια»Μέτρα στήριξης των νησιών που δέχονται τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές. «Για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση θα αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ».

Διαβάστε εδώ τα σχόλια της Αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Τσίπρα.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

The post «Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε πρόωρες εκλογές- Δεν πήραμε άδεια απ’ τους δανειστές για τις παροχές» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα