Το tango μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή και αυτοί είναι οι λόγοι να το βάλεις στην καθημερινότητά σου

13:05 24/10/2020 - Πηγή: iPop

Το tango είναι ένας χορός που γεννήθηκε στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας έντονος χορός με αισθησιασμό και ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι που χορεύει. Σίγουρα έχεις παρακολουθήσει είτε από κοντά είτε μέσα από video και οριακά σε έκανε να μουδιάσεις και να σκεφτείς ότι είναι δύσκολο να μάθεις και έτσι άφησες τη σκέψη να σβήσει. Η αλήθεια όμως είναι ότι το tango σου αλλάζει τη ζωή και είναι κρίμα

να μην το έχεις έστω δοκιμάσει!

Πώς το tango σου αλλάζει τη ζωήΘα σου μάθει να συνδέεσαι με τους γύρω σου

Αν αποφασίσεις να μάθεις tango θα ξεκινήσεις ένα όμορφο και μοναδικό ταξίδι στον τρόπο με τον οποίο συνδέεσαι με τους γύρω σου. Θα έρθεις πιο κοντά με τον παρτενέρ σου καθώς χορεύεται αγκαλιά. Άλλωστε αυτό αντιπροσωπεύει και ο ίδιος ο χορός, τη σύνδεση. Αν υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ των δύο χορευτών τότε η μουσική θα βρει μόνη της το δρόμο μέσα σου και τα πόδια σου θα πιάσουν το ρυθμό της μουσικής. Αυτό μπορεί να αποτελέσει ακόμα και άσκηση επικοινωνίας ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφό σου, απαιτεί εμπιστοσύνη και συνεργασία.

Θα είσαι forever young!

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το τανγκό μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το σώμα σου σε φόρμα και να οξύνεις τον εγκέφαλο. Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως μέθοδος αντιγήρανσης καθώς όπως λέει η Δρ Kathrin Rehfeld επικεφαλής αντίστοιχης μελέτης στο στο γερμανικό κέντρο Νευροεκφυλιστικών Νόσων, Magdeburg, στη Γερμανία:

Η άσκηση έχει την ευεργετική επίδραση της επιβράδυνσης ή ακόμη και της εξουδετέρωσης της ηλικιακής μείωσης της ψυχικής και σωματικής ικανότητας. Σε αυτήν τη μελέτη, δείχνουμε ότι δύο διαφορετικοί τύποι σωματικής άσκησης (ο χορός και η αθλητική προπόνηση) αυξάνουν και οι δύο την περιοχή του εγκεφάλου που μειώνεται με την ηλικία. Συγκριτικά όμως, ήταν μόνο ο χορός που οδήγησε σε αξιοσημείωτες αλλαγές συμπεριφοράς όσον αφορά τη βελτιωμένη ισορροπία

Θα σε κάνει να αναπτυχθείς ως άνθρωπος

Δεν υπάρχει άλλος χορός όσο το tango που θα σε κάνει να είσαι παρόν σε κάθε στιγμή που ζεις. Είναι δεδομένο ότι από όσα ζούμε δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε στο παρόν ένα πολύ μικρό ποσοστό, μέσα από το tango θα μάθεις να είσαι στο τώρα, να είσαι alert κάθε στιγμή και συγκεντρωμένη. Αυτές οι ποιότητες είναι εφόδια που θα σε βοηθήσουν τόσο στις προσωπικές σου σχέσεις όσο και στην επαγγελματική σου καριέρα.

Θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους

Οποιοδήποτε χόμπι και αν έχεις στη ζωή σου, σου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα με τη μόνη διαφορά ότι στο tango θα γνωρίσεις ανθρώπους με διαφορετικό αέρα ακόμα και με διαφορετική κουλτούρα. Θα δεις ότι έχουν έναν διάχυτο ρομαντισμό, αισθησιασμό και κάποια παραπάνω ελευθερία ακόμα και στον τρόπο που κινούνται στο χώρο. Χορεύοντας όμως μαζί τους θα μάθεις ότι ο χορός είναι ένα παιχνίδι, θα αφήσεις πίσω σου το στρες της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους πραγματικά το tango σου αλλάζει τη ζωή. Σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν είσαι κάνε το πρώτο βήμα και σου υπόσχομαι ότι δε θα χάσεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το tango μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή και αυτοί είναι οι λόγοι να το βάλεις στην καθημερινότητά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα