Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις μετά τις 00:30. Σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας;

19:11 23/10/2020 - Πηγή: iPop

Διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δόθηκαν στην τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό την Παρασκευή. Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις μετά τις 00:30 και σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας;

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ισχύουν απ’ το πρωί του Σαββάτου.

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις μετά τις 00:30;

Σχετικά με τη μετακίνηση εργαζόμενων το βράδυ μετά τις 12:30 ισχύουν τα ακόλουθα: 

Δημοσιογράφοι με επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και της σχετικής εξουσιοδότησης του εργοδότηΙδιωτικοί
υπάλληλοι: Με την εξουσιοδότηση από τον εργοδότη τους ο οποίος την παίρνει από το σύστημα Εργάνη. Δημόσιοι υπάλληλοι: Με βεβαίωση κίνησης και την αστυνομική τους ταυτότηταΆλλες διευκρινίσεις που δόθηκαν και πού δεν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας:Του μέτρου της μάσκας εξαιρούνται οι ασκούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης, όσοι οδηγούν μόνοι τους ή με μέλη της οικογένειάς τους, συγγένειας 1ου βαθμού. Απαγορεύεται η χρήση μικροφωνικής και το μουσικό σχήμα δεν μπορεί να ξεπερνάει τα τρία άτομα στα νυχτερινά κέντρα. Στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική μέχρι τρία άτομα στην ορχήστρα. Δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση των μέτρων.Από αύριο Σάββατο προχωρούμε σε διαφοροποίηση για το λιανεμπόριο. Μπορούν να λειτουργούν ακόμα και στο επίπεδο 4. Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορονοϊού:

Σήμερα ανακοινώνουμε 841 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29057, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3777 (13.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11354 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 31 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 268 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 559 θανάτους συνολικά στη χώρα. 209 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις μετά τις 00:30. Σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα