Το πιο μακάβριο app ever

20:31 21/7/2014 - Πηγή: iPop

Πώς θα θέλατε να σας θυμούνται αφού πεθάνετε; Ναι, είναι μακάβρια η ερώτηση και σου δίνει μια αίσθηση για το τι να περιμένεις από πιο μακάβριο app -κατά την ταπεινή μας άποψη τουλάχιστον! Ονομάζεται «The Last Of Me» και προορίζεται για iPad, αν και ακόμα είναι στο επίπεδο του σχεδιασμού.

Το app επιτρέπει στους ανθρώπους να ετοιμάσουν εκ των προτέρων -δηλαδή πριν το θάνατό τους- τις τελευταίες λέξεις που θα αφήσουν τους αγαπημένους τους. Το σχεδίασε η απόφοιτος του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού Corina Tan,

στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας, θέλοντας να δημιουργήσει ένα app που θα ενδυναμώσει τους ανθρώπους, ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα το θέμα ταμπού του θανάτου και την επίδραση που έχει σε αυτούς που μένουν πίσω. Η εφαρμογή χρησιμεύει για να ηρεμήσει το χρήστη (θεωρεί η δημιουργός της), επιτρέποντάς του να θρηνήσει καλύτερα τους αγαπημένους του -αν μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπάρχει «καλύτερος» τρόπος θρήνου.

«Το μήνυμα που θα αφήσει κάποιος μπορεί να είναι οτιδήποτε, από συμβουλές ζωής, ένα τελευταίο αντίο ή ακόμη και ένα απόσπασμα της ταινίας που συνοψίζει μια στάση ζωής, μέχρι και μια φράση που χρησιμοποιείται κάθε ημέρα», εξήγησε η Corina.

Τα στοιχεία του χρήστη αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων και μια ομάδα σαρώνει κάθε μέρα όλες τις ανακοινώσεις θανάτων από επίσημες αρχές. Αυτό κι αν είναι μακάβριο! Όταν ο θάνατος του χρήστη έχει επαληθευτεί, το σύστημα θα στείλει μια ειδοποίηση στους παραλήπτες. Τα τελικά μηνύματα θα δημιουργηθούν και θα παραδοθούν ως αφίσες τέχνης.

The post Το πιο μακάβριο app ever appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα