Το περιττό λίπος μπορεί να καταστρέψει τα όργανά σου

18:31 17/7/2014 - Πηγή: iPop

Όταν ανεβαίνει ο δείκτης της ζυγαριάς τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις δεν είναι μόνο ότι δε σου ανεβαίνει το παντελόνι, ότι σε στενεύει το μπλουζάκι ή ότι σου χαλάει η διάθεση. Τα κιλά που αυξάνονται μαζί με το περιττό λίπος μπορούν να βλάψουν ή ακόμα και να καταστρέψουν διάφορα από τα λειτουργικά σου όργανα.

Τα προβλήματα, βέβαια, δεν θα τα καταλάβεις από τη μία μέρα στην άλλη. Η ανεπανόρθωτη ζημία θέλει χρόνο για να γίνει και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της μπορούν να στερήσουν πολλά ποιοτικά χρόνια από τη ζωή σου.

Ποια είναι, όμως, τα όργανα που «πολεμά» το περιττό λίπος;Παχύ έντερο:
Το πολύ περιττό λίπος που συνδέεται άμεσα με την παχυσαρκία συνδέεται και με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Βασικός παράγοντας κινδύνου είναι τα αυξημένα επίπεδα ινσουλινοειδούς αυξητικού παράγοντα που αυξάνονται στον οργανισμό όσο αυξάνεται και το λίπος.Καρδιά: Η καρδιά σου όσο περισσότερο αυξάνεις το βάρος σου και ανεβάζεις το λίπος σου τόσο δυσκολότερα λειτουργεί. Το λίπος συσσωρεύεται στις αρτηρίες με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερο εύκαμπτες.Εγκέφαλος: Στα παχύσαρκα άτομα παρατηρείται ελαφρά εγκεφαλική δυσλειτουργία και το επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες που έκαναν σχετικές έρευνες. Το περίβλημα του εγκεφάλου στα άτομα που έχουν περιττό λίπος λεπταίνει με αποτέλεσμα ορισμένα από τα μηνύματα ή τα ερεθίσματα που δέχεται ο εγκέφαλος να μην φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους και να χάνονται στη διαδρομή.Πνεύμονες: Το περιττό λίπος απαγορεύει στους πνεύμονες να λειτουργούν, όπως πρέπει! Φιλτράρουν έτσι, λιγότερο αέρα με αποτέλεσμα όλα τα υπόλοιπα όργανα να μην παίρνουν τις επαρκείς ποσότητες οξυγόνου που χρειάζονται για κάνουν τις εργασίες του.

The post Το περιττό λίπος μπορεί να καταστρέψει τα όργανά σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα