Το παιδί σου δεν μπορεί να συγκεντρωθεί; Βοήθησέ το!

08:54 4/12/2014 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές τα παιδιά ειδικά όταν είναι σε πολύ μικρή ηλικία (γύρω στα 5), τότε δηλαδή που ξεκινούν το σχολείο, έχουν σοβαρό πρόβλημα συγκέντρωσης. Αν, λοιπόν, και το δικό σου παιδί δεν μπορεί να συγκεντρωθεί εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε και να σου αποκαλύψουμε όσα ξέρουμε και πιστεύουμε ότι θα το βοηθήσουν.

Τι να κάνεις αν και το δικό σου παιδί δεν μπορεί να συγκεντρωθεί;Χρησιμοποίησε το παιχνίδι: Πριν την ώρα της μελέτης παίξε μαζί με το παιδί σου ή άσε το να παίξει με τους φίλους του για να μπορέσει να καταναλώσει την συσσωρευμένη ενέργειά του και να μπορεί να είναι πιο ήρεμο.Βρες
εναλλακτικούς τρόπους μάθησης: Μπορεί το πρόβλημα να εστιάζεται στο ότι στο παιδί σου δεν αρέσει η ανάγνωση από το βιβλίο. Προσπάθησε, λοιπόν, να του δημιουργήσεις ερεθίσματα μέσω εικόνων και γρίφων με την βοήθεια κυρίως του υπολογιστή.Τραγούδησε μαζί του και πες του παραμύθια: Τα τραγούδια και τα παραμύθια αποτελούν έναν πρωτότυπο τρόπο να συγκεντρωθεί αλλά και αποκτήσει γνώσεις ο μικρός σου άγγελος. Με τις ιστορίες θα του τραβήξεις την προσοχή ενώ παράλληλα θα δεις ότι θα καταφέρεις να το κάνεις να συγκεντρωθεί πιο εύκολα.Τράβηξε του την προσοχή κάνοντας το να γελάσει με τις πλάκες σου: Θα περιμένει από εσένα ότι θα κάνεις πάλι την υπερβολή σε μικρό χρονικό διάστημα και έτσι θα σε κοιτάει με το βλέμμα προσηλωμένο.

The post Το παιδί σου δεν μπορεί να συγκεντρωθεί; Βοήθησέ το! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα