Το να μυρίζεις το φαγητό σου, σου προσθέτει κιλά!

11:53 9/7/2017 - Πηγή: iPop

Ένα φαγητό μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον, είτε λόγω της εμφάνισής του, είτε εξαιτίας της μυρωδιάς του. Επίσης συνήθως οι άνθρωποι μυρίζουν το φαγητό τους πριν το φάνε. Πρόσφατες μελέτες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια απέδειξαν πως η αίσθηση της μυρωδιάς σχετίζεται με την αύξηση του βάρους.

Πιο συγκεκριμένα, οι έρευνες έδειξαν ότι το βάρος των ατόμων που είχαν την αίσθηση της όσφρησης αυξανόταν περισσότερο από εκείνων που την είχαν χάσει. Τα άτομα με όσφρηση αύξαναν το βάρος τους με διπλάσιο ρυθμό από εκείνα που δεν είχαν την ικανότητα αυτή, αν και κατανάλωναν τις ίδιες θερμίδες.

Επίσης, διαβάθμιση υπήρχε ακόμα και στα άτομα που έχουν την ικανότητα να μυρίζουν. Όσοι μύριζαν καλύτερα, πάχυναν περισσότερο!

Έτσι οι επιστήμονες οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι αν δεν είσαι σε θέση να μυρίσεις το φαγητό σου το καις σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι το αποθηκεύεις.

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, τώρα μετατοπίζεται από τον μεταβολισμό στην λειτουργία του εγκεφάλου. Σίγουρα η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνει ένα άτομο επηρεάζει το βάρος του. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος διατηρεί την ενεργειακή ισορροπία παίζει σημαντικό ρόλο.

Λύθηκε το πρόβλημα της παχυσαρκίας;

Η απώλεια της όσφρησης δεν είναι η λύση για τους παχύσαρκους. Η απώλεια της όσφρησης να μεν μειώνει το ενδιαφέρον για κατανάλωση τροφής, αλλά έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται η ευχαρίστηση απ’ την διαδικασία αυτή και τα άτομα σταδιακά οδηγούνται στην κατάθλιψη.

Σε ημερίδες μεταβολισμού, το θέμα αυτό κατέχει κυρίαρχη θέση αφού οι ερευνητές αναζητούν μεθόδους απώλειας της όσφρησης και διατήρησης της καλής ψυχολογίας.

Είναι επίσης σημαντικό ότι τα άτομα μυρίζουν το φαγητό περισσότερο όταν είναι πεινασμένα. Έτσι ο οργανισμός μπαίνει σε μια διαδικασία σαν να κατανάλωνε όντως τροφή. Έτσι όλες οι εισερχόμενες θερμίδες αποθηκεύονται αυτόματα ως λίπος.

The post Το να μυρίζεις το φαγητό σου, σου προσθέτει κιλά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα