Το μυστήριο λύθηκε: Έτσι γυρίστηκε η πιο εντυπωσιακή σκηνή της ταινίας: «The Revenant»

17:24 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Από την ημέρα που βγήκε στους κινηματογράφους η ταινία«The Revenant», που πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, τα σχόλια άρχισαν να πέφτουν βροχή. Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους θαυμαστές του απορούσαν για το πως γυρίστηκε η εντυπωσιακή σκηνή με την αρκούδα.

Τα μυστήρια, όμως, τις περισσότερες φορές λύνονται εκεί που δε το περιμένεις! Έτσι, λοιπόν, έγινε και τώρα! Η φημισμένη πάλη με του ηθοποιού με την αρκούδα, φαίνεται αληθινή, αλλά φυσικά δεν είναι.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Αλεχάντρο Ιναρίτου, αποκάλυψε πως η σκηνή ήταν πολύ δύσκολη και πήρε ώρες αμέτρητες για να γυριστεί.

Μάλιστα,

τόνισε πως για να την γυρίσει έκαστε μπροστά από τον υπολογιστή και είδε πάνω από 100 video που αναφέρονταν σε επιθέσεις αρκούδων. Όπως τόνισε: «Η έρευνα για τη σκηνή ήταν ζωτικής σημασίας. Όλες οι ταινίες του Χόλιγουντ προβάλλουν τις αρκούδες σαν τον κακό της υπόθεσης ή σαν να έχουν ανθρώπινα συναισθήματα. Το απεχθάνομαι αυτό. Αυτή η αρκούδα απλώς ταΐζει τα μικρά της, αυτό είναι όλο. Και ήθελα να καταλάβω πώς θα το αποδώσω κινηματογραφικά».

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος για τη συγκεκριμένη ερμηνεία φλερτάρει με όσκαρ, είπε για την σκηνή:

Ήταν απίστευτη εμπειρία. Υπήρχε ένας ρυθμός, τον οποίο ακολουθούσαμε στο γύρισμα. Ανακαλύπταμε τη σκηνή λίγο λίγο, ομαδικά. Ήταν ένας συνδυασμός ειδικών εφέ και υποκριτικού ταλέντου

Ποιος υποδύθηκε την αρκούδα;

Ο κασκαντέρ Γκεν Έννις, ο οποίος δήλωσε:

«Προφανώς και δεν υπήρχε κάποια αρκούδα στο γύρισμα. Στις πρόβες, φορούσα μια μπλε στολή αρκούδας, πάνω στο οποίο οι ειδικοί υπολογιστών “ζωντάνεψαν” την αρκούδα. Ο σκηνοθέτης ήταν κάθετος στο ότι έπρεπε να κινούμαι σαν πραγματική αρκούδα. Ήταν ζωτικής σημασίας οι κινήσεις να φαίνονται αυθεντικές. Δεν γινόταν να γυριστεί η σκηνή τμηματικά, έπρεπε να γίνει μια μόνο λήψη».

Ενώ για την τεράστια επιτυχία που εξασφάλισε η ταινία ο κασκαντέρ που υποδύθηκε την αρκούδα τόνισε:

Ήταν δύσκολη δουλειά για μένα και είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα. Είμαι ένα μικρό κομμάτι της σκηνής, προφανώς τα εύσημα αξίζουν στους ειδικούς των υπολογιστών και των ειδικών εφέ

The post Το μυστήριο λύθηκε: Έτσι γυρίστηκε η πιο εντυπωσιακή σκηνή της ταινίας: «The Revenant» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα