Amazon – Οι απαράδεκτες παιδικές αποκριάτικες στολές «πρόσφυγα εν καιρώ πολέμου»(photos)

15:02 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Στην απόσυρση παιδικών αποκριάτικων στολών που προτείνουν το «look» πρόσφυγα εν καιρώ πολέμου, αναγκάστηκε να προχωρήσει η κορυφαία εταιρεία online πωλήσεων Amazon, στην Ιταλία και τη Γερμανία, έπειτα από τις έντονες και άμεσες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, σχετικά με την έλλειψη ευαισθησίας της εν λόγω

κίνησης.

Συγκεκριμένα, η κορυφαία εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων Amazon έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις, που προκάλεσε η κίνηση της βρετανικής εταιρείας «Fancy Me», να δημιουργήσει παιδικές αποκριάτικες στολές «πρόσφυγα εν καιρώ πολέμου», αναγκάστηκε να κατεβάσει τη διαδικτυακή προσφορά από το διαδικτυακό κατάλογό της, τόσο στη Γερμάνια, όσο και στην Ιταλία.

Η πρόταση της Fancy Me για το «look «πρόσφυγα, περιλαμβάνει ένα μικρό βαλιτσάκι, ριχτά ρούχα και τα απαραίτητα αξεσουάρ που θα κάνει το παιδί σας να μοιάζει σαν πραγματικό προσφυγόπουλο, στις φετινές Απόκριες όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ…

Φυσικό επόμενο, ήταν οι έντονες και άμεσες αντιδράσεις, γύρω από την εν λόγω αποκριάτικη «πρόταση». Η Amazon απέσυρε από τον διαδικτυακό της κατάλογο τη συγκεκριμένη προσφορά, ενώ ο Oliviero Forti , ο Ιταλός επικεφαλής του οργανισμού Caritas για τα ζητήματα μετανάστευσης, πρότεινε στη βρετανική εταιρεία, Fancy Me, που εμπνεύστηκε εξ αρχής το συγκεκριμένο concept να διαθέσει ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να αγοραστούν ρούχα για τα πραγματικά προσφυγόπουλα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του ίδιου, σχετικά με το ζήτημα:

Το εμπορικό αυτό μήνυμα σε μια τόσο ιδιαίτερη εποχή, είναι πραγματικά επαίσχυντο. Ίσως η εταιρία θα μπορούσε να επενδύσει τα ίδια χρήματα για να αγοράσει μπουφάν για ένα παιδί, το οποίο αυτή τη στιγμή ίσως να βρίσκεται μεσοπέλαγα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, όπως μεταδίδει η Telegraph, πως παρά το γεγονός της απόσυρσης της εν λόγω καταχώρησης στον κατάλογο της Amazon στην Ιταλία και τη Γερμανία, τα αποκριάτικα αυτά κουστούμια που θίγουν την αξιοπρέπεια των προσφύγων και δυναμιτίζουν, με τον πλέον άχαρο τρόπο την ατμόσφαιρα γύρω από το ζήτημα της κλιμακούμενης προσφυγικής κρίσης, εξακολουθούν να βρίσκονται διαθέσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σε άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο.

The post Amazon – Οι απαράδεκτες παιδικές αποκριάτικες στολές «πρόσφυγα εν καιρώ πολέμου»(photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα