Αύξανεται ο αριθμός των μωρών που γεννιούνται με όργανα έξω από το σώμα τους

17:20 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα αλλά και επιστήμονες ανά τον κόσμο, αδυνατούν να ερμηνεύσουν γιατί αυξάνεται ο αριθμός των μωρών που γεννιούνται με όργανα έξω από το σώμα τους.

Πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις που κανένας γονιός δε θα ήθελε ποτέ να βιώσει. Η γέννηση ενός βρέφους που γεννήθηκε με ζωτικά όργανα έξω από το σώμα του και οι απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις, αποτελούν έναν από τους χειρότερους εφιάλτες για κάθε νέο γονιό. Κι όμως πρόκειται για ένα φαινόμενο ολοένα αυξανόμενο, αφού παρουσιάζεται αύξηση του αριθμού αυτών των περιπτώσεων, αφήνοντας τους επιστήμονες διχασμένους

σχετικά με τα αίτια αυτής της αύξησης.

Σε μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) η γαστρόσχιση περιγράφεται ως «η κατάσταση κατά την οποία το στομάχι και το έντερο βρίσκονται εκτός του κοιλιακού τοιχώματος του βρέφους».

Έχει ήδη τεκμηριωθεί ότι γαστρόσχιση είναι πιο συχνή μεταξύ των νέων μητέρων, καθώς και ότι τα περιστατικά έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από το 1995 έως το 2005. Όμως, στη νέα έκθεση, το CDC διαπίστωσε ότι συχνότητα στον γενικό πληθυσμό συνεχίζει να αυξάνεται, και αυτό είναι που συσχετίζεται και με τη φυλή στην οποία ανήκουν οι μητέρες.
Μεταξύ 1995 – 2012, τα περιστατικά της γαστρόσχισης αυξήθηκαν σε όλες τις κατηγορίες της μητρικής ηλικίας και φυλής. Όμως, η αύξηση ήταν μεγαλύτερη κατά πολύ μεταξύ των μη ισπανόφωνων έγχρωμων μητέρων, ηλικίας κάτω των 20 ετών, με το ποσοστό να φτάνει το 263%.

Το CDC εκτιμά πως κάθε χρόνο γεννιούνται περίπου 2.000 μωρά παρουσιάζοντας γαστρόσχισης, όμως τα ακριβή αίτια της ολοένα αυξανόμενης αύξησης των εν λόγω περιπτώσεων παραμένουν ακόμα άγνωστα, μεταξύ των επιστημόνων. Στην έκθεσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αναφέρει πως σε κάθε περίπτωση η πραγματοποίηση ιατρικών ερευνών είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

photo:TIME

The post Αύξανεται ο αριθμός των μωρών που γεννιούνται με όργανα έξω από το σώμα τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα