Το μυστικό για να χάσετε βάρος, παραμένοντας υγιείς

15:29 29/11/2016 - Πηγή: iPop

Αν γυμνάζεσαι συχνά και παρόλα αυτά δεν καταφέρνεις να χάσεις κιλά, ίσως να φταίει μια ειδική ορμόνη που όλοι παράγουμε, η οποία ονομάζεται κορτιζόλη.

Η κορτιζόλη να σημειώσουμε πως είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι αυτή που μας ειδοποιεί όταν υπάρχει κίνδυνος. Όμως, μια συνεχόμενη έκθεση σε υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, τα οποία συνοψίζονται σ’ ένα σύνδρομο, το οποίο ονομάζεται Σύνδρομο Cushing.

Η πιο συνηθισμένη κατάσταση, κατά την οποία παράγεται διαρκώς αυτή η ορμόνη είναι όταν βρισκόμαστε κάτω από έντονο στρες. Για τον λόγο αυτό η κορτιζόλη

ονομάζεται, επίσης, και η ορμόνη τους άγχους.

Τα συμπτώματα της κορτιζόλης όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα:Σημάδια διάθεσης: θυμός, αμηχανία, δυσαρέσκειαΥπερβολική κούραση, ακόμα και όταν δεν κάνετε απολύτως τίποταΠονοκέφαλοιΤαχυκαρδία ή και υπέρτασηΜικρή ή υπερβολική όρεξη για φαγητό και αύξηση βάρους χωρίς λόγοΠροβλήματα στην πέψηΠροβλήματα στον ύπνοΣυχνότητα στην ούρηση, δυσκοιλιότητα ή διάρροιαΑπώλεια μνήμηςΜειωμένες άμυνεςΠτώση των μαλλιών και ρυτίδεςΠρήξιμο στο πρόσωπο και λίπος στο λαιμόΠως να την μειώσετε: Αποφύγετε τα παρακάτω: την καφεΐνη, το αλκοόλ, φαγητά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, και την περίσσεια καλίου.
Τα φαγητά που πρέπει να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας: Εκείνα με υψηλή περιεκτικότητα σε φωσφατιδυλσερίνες, όπως το σκουμπρί, η ρέγκα, το χέλι, και πρωτεΐνες γενικά: Φαγητά πλούσια σε φαινυλαλανίνη, όπως το κοτόπουλο, τα αυγά, το μπρόκολο, η κολοκύθα και η αγκινάρα. Φαγητά πλούσια σε τρυπτοφάνη, όπως η σόγια, το κρέας, τα αυγά, το γάλα και τα παράγωγα τους
Φαγητά πλούσια σε Β5, όπως τα αμύγδαλα, το γάλα, ο σολομός, το σιτάρι
Συμπεριλάβετε, επίσης, τα φασόλια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, και τους ηλιόσπορους.Να τρώτε σωστά μέσα στη μέρα: Πρέπει να τρώτε και τα 5 γεύματα μέσα στη μέρα. Μην παραλείπετε γεύματα, γιατί αυξάνουν την ποσότητα της κορτιζόλης.Να κάνετε: Είναι σημαντικό 3 φορές την εβδομάδα να εξασκείστε, όχι όμως πάνω από 50 λεπτά, καθώς και η υπερβολική γυμναστική αυξάνει τα ποσοστά κορτιζόλης. Ποτέ μην κάνετε γυμναστική και τις 7 μέρες την εβδομάδα είναι σημαντικό 2-3 μέρες να ξεκουράζεστε.
Να κοιμάστε σωστά: Είναι σημαντικό να αφιερώνετε 8-10 ώρες στον ύπνο, ώστε τα επίπεδα κορτιζόλης να μειωθούν και ο οργανισμός σας να επανέλθει ε φυσιολογικά επίπεδα.
Να ξεκουράζεστε: Ψάξτε κάποια τεχνική ξεκούρασης και εφαρμόστε την στην καθημερινότητά σας.Λάβετε αντιστρεσογόνα συμπληρώματα, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Β5, το φολικό οξύ, η βιταμίνη Α, ο ψευδάργυρος, η γλυκόριζα, το χρώμιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το χαμομήλι και η βρώμη.Να πίνετε πολύ νερό: Κάντε συνήθεια της καθημερινότητάς σας να πίνετε αρκετό νερό, ένα ποτήρι νερό οπωσδήποτε το πρωί με γαμάτο στομάχι και ένα ποτήρι νερό το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

The post Το μυστικό για να χάσετε βάρος, παραμένοντας υγιείς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα