Άιντε για επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό

15:18 29/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Πεπεισμένος πως οι δύο ηγέτες της Κύπρου έχουν την ισχυρή επιθυμία για επανέναρξη των συνομιλιών σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού φάνηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του γγ των Ηνωμένων Εθνών Εσπεν Μπαρθ Άιντε.

«Εργαζόμαστε προσπαθώντας να βρούμε ένα τρόπο για να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό θα επαναρχίσει και ότι δεν θα χάσουμε το πολύ εποικοδομητικό μομέντουμ που είχαμε μέχρι πρόσφατα», ανέφερε ο κ. Άιντε μετά τη συνάντηση με τον

πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου από την πλευρά του χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντησή του με τον Άιντε και πρόσθεσε ότι συζήτησαν τρόπους για να βρεθεί διέξοδος και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Τόνισε ότι η επανένωση της πατρίδας μας αποτελεί εθνικό στόχο και παρά τις δυσκολίες δεν πρόκειται να σταματήσουν οι προσπάθειες.

Απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ακιντζί για δύο τραπέζια στις διαπραγματεύσεις, αναφέροντας ότι «τώρα είμαστε στο στάδιο επαφών με τον ειδικό αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών και συνεχίζεται η ενημέρωση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα