Εθνικό πένθος στη Βραζιλία μετά την τραγωδία- Τέσσερις τελικά παίκτες της Chapecoense Real ζωντανοί

14:16 29/11/2016 - Πηγή: iPop

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε την Τρίτη η συντριβή αεροσκάφους στην οποία επέβαιναν οι ποδοσφαιριστές της Chapecoense Real. Το αεροσκάφος της πτήσης τσάρτερ CP-2933 συνετρίβη ενώ μετέφερε 72 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα. Όλοι οι επιβάτες της μοιραίας πτήσεις έφυγαν από τη ζωή εκτός από έξι που ανασύρθηκαν τραυματισμένοι από τα συντρίμμια.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις επιζήσαντες από την ομάδα της Chapecoense Real και συγκεκριμένα για τους Αλαν Ρούσελ, Ντανίλο και Τζάκσον

Φόλμαν τελικά ζωντανός βρέθηκε και ο Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο.

«Επιβεβαιώνεται η διάσωση ενός έκτου επιζώντα, του ποδοσφαιριστή Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, ο οποίος αυτή τη στιγμή μεταφέρεται από τον τόπο της συντριβής. Η πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες δεν έχει αποκλεισθεί» επισημαίνει στην ανακοίνωση της κολομβιανή υπηρεσία διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD).

Όπως έγινε γνωστό ο Ρούσελ και Ντανίλο κάθονταν σε διπλανές θέσεις στο αεροσκάφος, ενώ ο 27χρονος αμυντικός την ώρα της διακομιδής του στο νοσοκομείο ζητούσε από τους γιατρούς επειδή πονούσε να του αφαιρέσουν τη βέρα.

Εκτός από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές, από το μοιραίο αεροσκάφος έχουν διασωθεί ακόμα δύο ακόμη επιβάτες, οι Ραφαέλ Κορέα Γκομπάτο και Χιμένα Σουάρες. Και οι πέντε τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο της περιοχής.

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, ήταν οι εξής:

Ντανίλο, Φόλμαν, Χιμένες, Ντένερ, Άλαν Ρούσελ, Καραμέλο, Μαρσέλο, Φιλίπε Μασάδο, Τιέγκο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρχιο Μανοέλ, Ματέους Μπιτέκο, Κλέμπερ Σαντάνα, Άρθουρα Μάια, Κέμπες, Ανανίας, Λούκας Γκόμες, Τιαγκουίνιο, Μπρούνο Ρανζέλ, Κανέλα. Πέρα από τους παίκτες, ήταν στο αεροπλάνο οκτώ μέλη της διοίκησης της Τσαπεκοένσε, 21 δημοσιογράφοι και τρεις φιλοξενούμενοι του συλλόγου.

Τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν ήταν στην μοιραία πτήση:

Τρεις παίκτες της ομάδας δεν βρίσκονται μεταξύ της 22μελής αποστολής για την Κολομβία.

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Βραζιλία:

Ο Πρόεδρος της χώρας, Μικέλ Τεμέρ, φανερά συντετριμμένος εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα της συντριβής και συγκεκριμένα δήλωσε:

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου αυτή τη θλιβερή στιγμή, που η τραγωδία έχει πλήξει δεκάδες βραζιλιάνικες οικογένειες».

«Το υπουργείο Εξωτερικών και η πολεμική αεροπορία εργάζονται για να βοηθήσουν τους συγγενείς των θυμάτων» σημείωσε και πρόσθεσε:

Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να ελαφρύνει τον πόνο των φίλων και των οικογενειών του αθλητισμού και της εθνικής δημοσιογραφίας
Σημειώνεται, πως η Προεδρία της Βραζιλίας ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter πως «ο Πρόεδρος Μικέλ Τεμέρ κήρυξε εθνικό πένθος τριών ημερών».

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος την ποδοσφαιρική κοινότητα από το θάνατο των παιχτών της Chapecoense Real- Συλλυπητήρια μηνύματα από ομάδες

The post Εθνικό πένθος στη Βραζιλία μετά την τραγωδία- Τέσσερις τελικά παίκτες της Chapecoense Real ζωντανοί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα