Το μετρό δεν υπάρχει, ο ΟΑΣΘ το ίδιο… άρα Ωτοστόπ!

18:20 23/9/2016 - Πηγή: iPop

«Με ωτοστοπ, ωτοστοπ τα σύνορα ειναι ανοικτά και εμείς μια συντροφιά»….τραγουδούσε η Άννα Βίσση το 1980 στη Eurovision και αφού οι Θεσσαλονικείς απηύδησαν είπαν: Το μετρό δεν υπάρχει, ο ΟΑΣΘ το ίδιο… άρα Ωτοστόπ!

Μεγάλη

έμπνευση υπήρξε η Άννα Βισση για τους Θεσσαλονικείς που δημιούργησαν το «Κίνημα ωτοστόπ» στη Θεσσαλονίκη ως απάντηση με αλληλεγγύη στις δυσκολίες μετακίνησης!

Για να βάλουμε τα πράγματα όμως στη θέση τους, το «Κίνημα ωτοστόπ» είναι μία σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook, στην οποία τα μέλη της έχουν ξεπεράσει τα 2.500.

Στόχος του κινήματος είναι να προωθήσει την εφαρμογή του ωτοστόπ στην Θεσσαλονίκη εφόσον το μοναδικό ΜΜΜ που υπήρχε στην πόλη εδώ και αρκετές μέρες δεν λειτουργεί!

Τα μέλη γκρουπ ενημερώνουν για τις διαδρομές που θα ακουλουθήσουν στη σελίδα στο facebook ενώ οι διαχειριστές της ομάδας έχουν εκδόσει ένα ειδικό καρτελάκι, το οποίο μπορούν να εκτυπώσουν και να τοποθετήσουν στο παρμπρίζ του αυτοκινητού τους όσοι οδηγοί είναι διαθέσιμοι για ώτοστοπ.

Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, ένας από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας, μιλώντας στο stokokkino.gr ο ίδιος, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης όταν ο ίδιος με ανάρτησή του προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει κόσμο με το αυτοκίνητό του στη διαδρομή που κάνει προς τη δουλειά. Η σκέψη αυτή για βοήθεια ήρθε αφού είχε συνομιλήσει και με άτομα που εργάζονται έως αργά το βράδυ και καλούνται να καλύψουν αποστάσεις χιλιομέτρων με τα πόδια, καθώς η εναλλακτική του ταξί είναι ασύμφορη, όταν από τα 20 ευρώ μεροκάματο, πρέπει να δώσουν τα 15 σε ταξί. Σε λίγα λεπτά η ανάρτηση είχε 30 κοινοποιήσεις και πλήθος σχολίων. Και έτσι μαζί με την Μαρία Σταμπουλή δημιούργησαν την σελίδα.

Ωστόσο, το «Κίνημα ωτοστόπ» απευθύνεται εκτός από τους οδηγούς και στους πεζούς, «να νιώσουν άνετα να σηκώσουν το χέρι», όπως προσθέτει ο Δ. Παπαγεωργίου, καθώς ο κόσμος είναι ακόμη αρκετά διστακτικός. «Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτός ο δισταγμός και η καχυποψία» που επικρατεί, σημειώνει ο ίδιος, προσθέτοντας όμως πως «υπάρχει κίνδυνος, αλλά δεν μπορούμε να λειτουργούμε πάντα με το κακό». «Η βάση είναι η αυτοοργάνωση, γιατί βρισκόμαστε σε ομηρία. Και μεμονωμένα αλλά και μέσα από τέτοιου είδους ομάδες, αυτοοργανωνόμαστε, αντιδρούμε και το μήνυμα είναι ηχηρό», τονίζει.

The post Το μετρό δεν υπάρχει, ο ΟΑΣΘ το ίδιο… άρα Ωτοστόπ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα