Έχασε τη δίκη η Αμπράμοβιτς

15:00 23/9/2016 - Πηγή: iPop

Έχασε τη δίκη η Αμπράμοβιτς με τον Ουλάι να κερδίζει 250.000 δολάρια ως μερίδιο από τις πωλήσεις των κοινών τους έργων.

Μετά από μία παθιασμένη σχέση, μ’ έναν εντυπωσιακό χωρισμό και μία πολύκροτη δίκη η Μαρίνα Αμπράμοβιτς άκουσε στην δικαστική αίθουσα πως έχασε και τώρα καλείται να πληρώσει 250.000 δολάρια ως μερίδιο από τις πωλήσεις των κοινών τους έργων στον πρώην σύζυγό της, Ουλάι.

Να θυμίσουμε πως πριν από περίπου ένα χρόνο ο Ουλάι κατέθεσε αγωγή σε βάρος της Αμπράμοβιτς υποστηρίζοντας ότι εκείνη είχε

παραβιάσει ένα συμβόλαιο που είχαν μεταξύ τους από το 1999, το οποίο αφορούσε τις δημιουργίες που έχουν κάνει από κοινού.

Σύμφωνα με αυτό όσα έργα πωλούνταν από αυτά που είχαν δημιουργήσει μαζί το 60% των κερδών θα πήγαινε στην γκαλερί, το 30% στην Αμπράμοβιτς και το 20% στον Ουλάι. Όπως ισχυρίστηκε ο Ουλάι αυτό δεν συνέβη καθώς η Αμπράμοβιτς δεν τον ενημέρωνε για τις πωλήσεις και μόνο τέσσερις φορές του κατέβαλε το ποσοστό πώλησης κατά τα τελευταία 16 χρόνια. Η Αμπράμοβιτς το αρνήθηκε κατηγορηματικά αλλά το δικαστήριο του Αμστερνταμ δεν πείστηκε.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο του Άμστερνταμ που εκδίκασε την αγωγή αποφάνθηκε ότι ο Ουλάι είχε το δικαίωμα του 20% των καθαρών κερδών από τις πωλήσεις των έργων και αποφάσισε ότι η Αμπράμοβιτς θα πρέπει να του καταβάλει περί τις 250.000 ευρώ για δικαιώματα των έργων που έχει πωλήσει καθώς και περίπου 23.000 ευρώ για νομικά έξοδα.

The post Έχασε τη δίκη η Αμπράμοβιτς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα