«Έφυγε» η Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη

16:49 23/9/2016 - Πηγή: iPop

Σε ηλικία 86 ετών «Έφυγε» η Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη.

Σε συλλυπητήριο μήνυμα ο εκδοτικός οίκος Kαστανιώτη σημειώνει «Τη θυμόμαστε πάντα χαμογελαστή, να μας μιλάει στο τηλέφωνο με τη στεντόρεια φωνή της και να μας γεμίζει ευχές. Είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχεις πάντα στις βιβλιοθήκες των σπιτιών μας και στις παιδικές μας αναμνήσεις».

Μεταξύ άλλων έχει γράψει τα βιβλία Ο σπουργίτης με το κόκκινο γιλέκο , Καπετάν Κώττας, Κομπιουτεράκι, αγάπη μου, Το δαχτυλίδι του αυτοκράτορα.

Γεννήθηκε στην Καβάλα

και σπούδασε στη Σχολή Γενικών Σπουδών στη Σχολή Κοινωνικών Λειτουργών και στη Σχολή Δημοσιογραφίας της Πανεπιστήμιο της Δαμασκού

Ήταν μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Πάντοβα.

Το όνομά της έχει αναγραφεί στον τιμητικό πίνακα του Διεθνούς Βραβείου Άντερσεν. Το 1980, η Ακαδημία Αθηνών της απένειμε βραβείο για το σύνολο του έργου της, ενώ το 2005, η Εκκλησία της Ελλάδας την τίμησε για την προσφορά της στα ερτζιανά κύματα και στην παιδική λογοτεχνία.

The post «Έφυγε» η Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα