Το μέλλον της διαπραγμάτευσης σε μία έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group

15:05 31/3/2016 - Πηγή: iPop

Το μέλλον της διαπραγμάτευσης θα εκτιμηθεί και θα κριθεί σε μία έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group καθώς Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και ΔΝΤ επιθυμούν να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία -μέχρι τα μέσα του Απρίλη- κλεινοντας το ασφαλιστικό, φορολογικό και τα κόκκινα δάνεια.

Με μία έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group ξεκινούν και πάλι οι επαφές του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών. Στην αυριανή τηλεδιάσκεψη

αναμένεται να συμμετέχουν οι επικεφαλής ελεγκτές του Κουαρτέτου, οι Declan Costello (ΕΕ), Rasmus Ruffer (ΕΚΤ), Nicola Giammarioli (ESM) και Delia Velculescu (ΔΝΤ).

Από την Ελληνική πλευρά θα συμμετέχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης ο οποίος αναμένεται να τους ενημερώσει το πλάνο των μέτρων που θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018 και τις παρεμβάσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό ύψους 5,4 δισ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό.

Ήδη οι δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντεκλαν Κοστέλο, από την Αθήνα έδειξε το κλίμα και τις προθέσεις των δανειστών οι οποίοι διατηρούν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 22 Απριλίου.

The post Το μέλλον της διαπραγμάτευσης σε μία έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα