Περνά στην αντεπίθεση ο Αλεξιάδης

13:18 31/3/2016 - Πηγή: iPop

Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα του Τρύφωνα Αλεξιάδη με τη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα την Πέμπτη ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, πέρασε στην αντεπίθεση αναφορικά με τους πολυσυζητημένους ελέγχους για τη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, ο Τρ.Αλεξιάδης έσπευσε να παραθέσει στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στα οποία φαίνεται ότι στο πλαίσιο ελέγχων για τη λίστα Λαγκάρντ, βεβαιώθηκαν το 2015 ποσά ύψους 175.441.443 ευρώ, ενώ το 2014 ποσά 26.620.924

ευρώ.

Να τονισθεί πως ο Τρύφωνας Αλεξιάδης μάλιστα διερωτάται εάν «ήταν πολιτική επιλογή ή αβλεψία, η αναφορά σε στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, που συγκρίνουν τα δεδομένα 12 μηνών (για τα έτη 2013-2014) με τα στοιχεία εννέα μηνών (για το έτος 2015)»

Παράλληλα, ο Αν. Υπουργός πρόσθεσε πως ζητά να πάρει επίσημη θέση και μάλιστα άμεσα η Νέα Δημοκρατία.

Εν συνεχεία ο Τρ. Αλεξιάδης επίσης διερωτήθηκε:

«Επιμένει η Νέα Δημοκρατία ότι στα χρόνια της διακυβέρνησής τους, όλα λειτουργούσαν άψογα στον τομέα της φορολογίας ή όχι; Επιμένει στην πολιτική κάλυψη φορολογούμενων, για τους οποίους η εισαγγελική έρευνα τεκμηρίωσε και καταλόγισε φοροδιαφυγή;»

Και συμπλήρωσε: «είναι τουλάχιστον λυπηρό, να αποδέχεται κοινοβουλευτικός παράγοντας την παραποίηση των πρακτικών της Βουλής, (όπως έγινε στην περίπτωση της ομιλίας μου στις 18.3.2016) για προφανείς μικροκομματικούς λόγους».

Ενώ κλείνοντας την αντεπίθεση του στην Νέα Δημοκρατία ο Τρ. Αλεξιάδης τονίζει:

«Δυστυχώς για τον αρχηγό της Ν.Δ., όπως έγινε σαφές στη συζήτηση της 29.3.2016, στα ζητήματα των αποκαλύψεων για την φορολογική ασυδοσία ορισμένων επί Ν.Δ. τα δύσκολα έρχονται».

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Περνά στην αντεπίθεση ο Αλεξιάδης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα