Αίτηση για δουλειά σε τομέα που έχεις μηδέν εμπειρία; Μπορείς να το κάνεις!

13:35 31/3/2016 - Πηγή: iPop

Βρίσκεσαι στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας κι εκεί που δεν το περιμένεις, εμφανίζεται μπροστά σου η δουλειά των ονείρων σου! Όλα καλά μέχρι εδώ.

Όταν κοιτάς όμως τις απαιτούμενες δεξιότητες, βλέπεις ότι όσα έχεις κάνει στο παρελθόν σε σπουδές και δουλειά ουδεμία σχέση έχουν! Μπορείς να κάνεις παρόλα αυτά αίτηση γι’ αυτή τη θέση;

Πιθανότατα ναι! Εάν είσαι από εκείνους που επιθυμούν να κάνουν στροφή στην καριέρα τους, ακολούθησε τις συμβουλές μας κι όλα θα πάνε καλά.

Πήγαινε ένα βήμα παραπέρα τις δεξιότητές σου

Μην κάτσεις να αναρωτηθείς τα

κλασικά: Δηλαδή ότι κατέχεις πολύ καλά ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή. Αναλογίσου τι είχες κάνει ή μάθεις από τις προηγούμενες δουλειές σου, τα οποία θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμα για τη θέση που επιθυμείς να κάνεις αίτηση.

Φυσικά μην στείλεις ένα μακροσκελές κείμενο, αρκούν μερικά περιστατικά για να πείσεις τον άλλο ότι κάτι θα «κερδίσει» από εσένα εάν σε προσλάβει.

Προσπάθησε να καταλάβεις τι κάνουν οι master στον τομέα

Επικοινώνησε με φίλους και γνωστούς σου που απασχολούνται σε θέσεις παρόμοιες με εκείνη των ονείρων σου και προσπάθησε να πάρεις από τους ίδιους συμβουλές, οι οποίες βασιζόμενες στην εμπειρία τους. θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Πολύ σημαντικό είναι να μάθεις τι είναι αυτό που κάνουν οι master του είδους και τους κάνει να ξεχωρίζουν.

Ανάδειξε τα χαρακτηριστικά σου που σχετίζονται με τη θέση

Μετά τα παραπάνω βήματα έχεις όλα τα απαραίτητα υλικά: μια λίστα με τα δικά σου χαρακτηριστικά κι άλλη μια με τις απαιτήσεις της θέσης.

Αφού κάνεις τη σύγκριση, αναδεικνύεις εκείνα τα χαρακτηριστικά σου που είναι πιο κοντά στο αντικείμενο.

Από πτυχία, σεμινάρια μέχρι εμπειρίες, θέσεις και projects που είχες αναλάβει σε προηγούμενες δουλειές σου.

Πάρε τη γνώμη ενός ειδικού

Έλα σε επαφή με κάποιον που να είναι γνώστης του αντικειμένου κι αφού του εξηγήσεις την περίπτωση αλλά και τα συμπεράσματά σου από την έρευνά σου σχετικά με το εάν κάνεις τη δουλειά, ρώτησέ τον να σου απαντήσει ειλικρινά εάν μπορείς να το κάνεις και αξίζει τον κόπο.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο πιέζομαι παραπάνω αλλά θα τα καταφέρω και στο ότι είμαι τελείως εκτός του στόχου!

Photo: iStock

The post Αίτηση για δουλειά σε τομέα που έχεις μηδέν εμπειρία; Μπορείς να το κάνεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα