Το κρυφό σημάδι ότι του αρέσεις!

09:29 27/7/2017 - Πηγή: iPop

Τα μάτια μας σκανάρουν διαφορετικά τα σώματα των άλλων ανθρώπων, ανάλογα με το αν το ενδιαφέρον μας για το άλλο πρόσωπο είναι πλατωνικό ή ρομαντικό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ερευνητές παρακολουθούσαν την κίνηση των ματιών περισσότερων από 100 ατόμων, ενώ εξέταζαν φωτογραφίες άλλων ατόμων που προσδιορίστηκαν ως δυνητικοί φίλοι ή κάτι περισσότερο. Διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι κοίταζαν το κεφάλι και το στήθος περισσότερο όταν «αξιολογούσαν πιθανούς συντρόφους», και κοίταζαν περισσότερο τα πόδια των δυνητικών φίλων.

Η

μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, διαπίστωσε επίσης ότι οι singles κοίταζαν τις φωτογραφίες για περισσότερη ώρα σε σύγκριση μ’ αυτούς που ήταν σε μια σχέση.

Η μελέτη αναφέρει συγκεκριμένα:

Το βλέμμα των ματιών ήταν ένας έγκυρος δείκτης ενδιαφέροντος σχέσης. Για τις γυναίκες, η εξέταση του κεφαλιού αντιστοιχούσε σε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη φιλία, ενώ για τους άνδρες που παρατηρούσαν το κεφάλι, ίσχυε σε γενικές γραμμές μικρότερο ενδιαφέρον για τη φιλία

Αυτά τα ευρήματα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δείχνουν ότι οι στόχοι για σχέση και το φύλο, μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σαρώνουν το περιβάλλον τους και αναζητούν σχετικές πληροφορίες σύμφωνα με τους στόχους τους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους δείχνουν ότι η ομορφιά ίσως δεν παίζει κανένα ρόλο, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το τι ψάχνει ο κάθε άνθρωπος στο άλλο του μισό.

Photo: FRAZER HARRISON/GETTY IMAGES

The post Το κρυφό σημάδι ότι του αρέσεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα