Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στη συνεδρίαση

18:24 6/2/2017 - Πηγή: iPop

Επιβεβαίωσε το ΔΝΤ ότι κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice, με ανάρτησή του στο Twitter έκανε ξεκάθαρο ότι δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνεδρίασης η απόφαση για πιθανή χρηματοδοτική συμμετοχή

του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το συμβούλιο του ΔΝΤ θα συζητήσει μόνο επί της έκθεσής του για την ελληνική οικονομία (άρθρο 4)

Clarifying: IMF board to discuss review of Greece's economy (Article IV) today. Decision on IMF potential future financing not on agenda

— Gerry Rice (@IMFSpokesperson) February 6, 2017

Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος, με τους αξιωματούχους του Ταμείου να παρουσιάζουν την έκθεση την οποία έχει συντάξει η Delia Velculescu κι έχει εγκρίνει ο Poul Thomsen. Εν συνεχεία ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, αντιπρόσωπος της Ελλάδας, θα τοποθετηθεί, ως είθισται.

Φυσικά, απόψεις θα καταθέσουν και όλοι οι άλλοι αντιπρόσωποι, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εισήγηση του αντιπροσώπου των ΗΠΑ. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι είναι η πρώτη φορά που θα εκφραστεί η θέση του Trump για την Ελλάδα.

Η έκθεση που θα τεθεί επί τάπητος

«Μη βιώσιμο» είναι το ελληνικό χρέος σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ η οποία είδε ολόκληρη το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα, λίγες μόνο ώρες πριν συζητηθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου. Σ’ αυτήν το Ταμείο προτείνει μέτρα για την ελάφρυνσή του. Η έκθεση υπογραμμίζει ότι θα παραταθεί έως το 2040 η περίοδος χάριτος.

Η έκθεση του Ταμείου υπογραμμίζει, πως η ελληνική οικονομία χρήζει ορισμένων μεταρρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα τη μείωση του αφορολόγητου με στόχο να επιτευχθεί η διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Το Ταμείο εστιάζει και στις τράπεζες, για τις οποίες καθιστά αναγκαία τη δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ζητά την ενίσχυση των κανόνων της εταιρικής διακυβέρνησης.

Η ανάκαμψη δείχνει, πως θεωρείται ασθενής και με κινδύνους, καθώς η πρόβλεψη του Ταμείου φέρεται, πως συνίσταται σε ανάπτυξη 0,4% το 2016 και 2,7% το 2017, υπό συγκεκριμένες όμως, προϋποθέσεις.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα περιλαμβάνει η έκθεση του ΔΝΤ.

The post Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στη συνεδρίαση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα