Το αυτοκίνητο… βράζει; Μην ανοίξεις τα παράθυρα!

20:30 25/7/2020 - Πηγή: iPop

Η χειρότερη αίσθηση το Καλοκαίρι είναι όταν μπαίνεις μέσα και το αυτοκίνητο… βράζει! Ποια είναι η πρώτη σου κίνηση; Να ανοίξεις το παράθυρο μέχρι να ζεσταθεί η μηχανή και να μπορέσεις να βάλεις το κλιματιστικό σε λειτουργία. Αν, όμως, έχει ζέστη στο αυτοκίνητο, αυτή η κίνηση είναι η χειρότερη που μπορείς να κάνεις!

Ποιος είναι ο λόγος; Το ότι οι έρευνες δείχνουν ότι το αυτοκίνητο κρυώνει πιο γρήγορα όταν έχεις τα παράθυρα κλειστά!

Ο ιστότοπος Thrillist διερεύνησε διάφορες μεθόδους για να βρει τον γρηγορότερο

τρόπο ψύξης ενός αυτοκινήτου από μέσα και διαπίστωσε ότι με το να κρατάς τα παράθυρα κλειστά, βελτιώνεις την κατάσταση.

Πώς γίνεται η ζέστη στο αυτοκίνητο να φεύγει με κλειστά τα παράθυρα;

Αυτό συμβαίνει επειδή κανένας καινούργιος ζεστός αέρας δεν μπαίνει στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να κρυώνει πιο γρήγορα, ενώ όταν το ενισχύσεις και με το air condition, η ζέστη απομακρύνεται πριν καν το καταλάβεις!

Τώρα εσύ θα μας πεις ότι δεν μπορείς να διανοηθείς να μείνεις στο αυτοκίνητο ούτε ένα δευτερόλεπτο χωρίς κλιματιστικό και με κλειστά παράθυρα και θα σου πούμε πως σε καταλαβαίνουμε. Γι’ αυτό σου έχουμε μια πρόταση!

Άνοιξε λίγο τα παράθυρα ίσα ίσα να νιώθεις ότι ανανεώνεται λίγο ο αέρας πριν φύγεις. Ιδανικά άνοιξε για λίγο τα παράθυρα 5 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Μπορείς επίσης να ανοίξεις και να κλείσεις την πόρτα γρήγορα μερικές φορές για να απομακρύνεις τον ζεστό αέρα απ’ το αυτοκίνητό σου. Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, όμως, ίσως αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις! Οπότε τις μέρες που η θερμοκρασία φτάνει τους 45 βαθμούς, ιδανικά άναψε τη μηχανή λίγο πριν φύγεις ώστε όταν μπεις στο αυτοκίνητο, να μπορείς να ανοίξεις το air condition!

Τέλος, να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να υπάρχει πάνω από 8-10 βαθμούς Κελσίου διαφορά ανάμεσα στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και του κλιματιστικού. Εάν έξω έχει 35 βαθμούς, μην το βάλεις κάτω απ’ τους 25 βαθμούς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Απλά tips για να μην καίγεσαι όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο

Το άρθρο Το αυτοκίνητο… βράζει; Μην ανοίξεις τα παράθυρα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα