Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν χωρίζεις;

10:27 26/7/2017 - Πηγή: iPop

Οι χωρισμοί είναι δύσκολοι για όλους. Ο καθένας τον αντιμετωπίζει διαφορετικά και περνάει από διάφορα στάδια. Τα συναισθήματά μας είναι πιο έντονα και αυτά σε συνδυασμό με το άγχος έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σώμα μας.

Τι γίνεται λοιπόν όταν χωρίζουμε;

Άγχος και διαταραχές στον ύπνο

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη απ’ την ανθρώπινη επαφή και όταν τη χάνει νιώθει τον πόνο. Η ανάγκη για επαφή επιδεινώνεται και μας προκαλεί άγχος. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως ο πόνος μετά από έναν χωρισμό ενεργοποιεί ακριβώς το ίδιο μέρος του εγκεφάλου που διεγείρεται απ’ τον εθισμό στην

κοκαΐνη.

Πόνος στο στήθος

Μελέτες έχουν δείξει ότι μετά από έναν χωρισμό οι άνθρωποι λαμβάνουν τα νευρικά σήματα που σχετίζονται με τον πραγματικό σωματικό πόνο. Για παράδειγμα, αυτά τα σήματα στέλνονται όταν το άτομο καίγεται από ένα ζεστό ρόφημα. Καθώς ο πόνος είναι στο μυαλό μας, αυτά τα σήματα μετατρέπονται σε πραγματική ενόχληση. Σ’αυτήν την περίπτωση νιώθεις έναν πόνο στο στήθος ή στην καρδιά.

Πρόβλημα στην επιδερμίδα


Εκτός απ’ το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της κατάθλιψης το άτομο φροντίζει λιγότερο τον εαυτό του, η κατάσταση του δέρματος επιδεινώνεται και λόγω των ορμονών του στρες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακμή, ακόμη και τριχόπτωση.

Μυικός πόνος


Σε κατάσταση μεγάλης στεναχώριας και θλίψης, οι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στον τραυματισμό απ’ ότι συνήθως. Επίσης, εξαιτίας του άγχους μπορεί να εμφανιστούν σπασμοί στους μύες προκαλώντας πόνο σε διάφορα μέρη του σώματος.

Προβλήματα με την όρεξη

Μετά από έναν χωρισμό πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρεξη.

Σε βάθος χρόνου, ο χωρισμό οδηγεί στην αύξηση βάρους. Λόγω του άγχους, τα κύτταρα γίνονται λιγότερο ευαίσθητα στην ινσουλίνη και το σώμα αρχίζει να την εκκρίνει ακόμα περισσότερο, επιταχύνοντας τη συσσώρευση λίπους. Η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να σχετίζεται με την αϋπνία και την έλλειψη άσκησης.

Να είσαι θετικός λοιπόν. Η ζωή δεν τελειώνει μ’ έναν χωρισμό και όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

Photos: pixabay , depositphotos

The post Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν χωρίζεις; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα