«Χαστούκι» για τον Trump | Aπορρίφθηκε το σχέδιο κατάργησης του Obamacare

07:55 26/7/2017 - Πηγή: iPop

Ένα ακόμα «χαστούκι» δέχθηκε ο Donald Trump, αφού απορρίφθηκε η πρόταση νόμου των Ρεπουμπλικανών για την απόσυρση του Obamacare.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο κατάργησης του Obamacare, του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης της προηγούμενης Κυβέρνησης, δεν συγκέντρωσε τις 60 ψήφους της Γερουσίας που χρειαζόταν για να περάσει, με εννέα γερουσιαστές του κυβερνώντος κόμματος να τάσσονται εναντίον του σχεδίου.

Ενώ

η Γερουσία την Τρίτη είχε ψηφίσει να ξεκινήσει η συζήτηση για την απόσυρση του Obamacare και την σταδιακή αντικατάστασή του, παρά την απουσία συνολικής πρότασης ή νομοσχεδίου, τελικά η κίνηση των Ρεπουμπλικανών να παρουσιάσουν μια τροποποίηση δεν είχε τε αποτελέσματα που περίμεναν.

Οι Ρεπουμπλικανοί παρουσίασαν μία τροποποίηση που εισήγαγε μια αύξηση 100 δισ. δολαρίων επιπλέον για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κάλυψης υγείας των συνταξιούχων. Όμως, όλοι οι Δημοκρατικοί και αρκετοί γερουσιαστές του κυβερνώντος κόμματος καταψήφισαν την τροποποίηση.

Τελικά, στην ψηφοφορία που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) για την απόσυρση του Obamacare, 57 γερουσιαστές ψήφισαν κατά και 43 υπέρ.

Εάν το σχέδιο είχε περάσει, θα είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες μειώσεις στην κάλυψη υγείας των συνταξιούχων και στο πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης των φτωχών Αμερικανών, ενώ θα μείωνε τις επιδοτήσεις οικονομικά ασθενέστερων ώστε να μπορέσουν να αντισταθμίσουν το κόστος της ασφάλισης υγείας.

The post «Χαστούκι» για τον Trump | Aπορρίφθηκε| Aπορρίφθηκε το σχέδιο κατάργησης του Obamacare appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα