Τι σημαίνει εάν γκρίζαρες σε νεαρή ηλικία;

16:49 14/4/2017 - Πηγή: iPop

Τι σημαίνει εάν γκρίζαρες σε νεαρή ηλικία; Θα μπορούσε το πρόωρο γκριζάρισμα να σημαίνει κάτι αρνητικό για την υγεία σου;

Τα γκρίζα μαλλιά δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι μεγάλωσες. Τα γκρίζα μαλλιά εμφανίζονται όταν οι θύλακες των τριχών παράγουν λιγότερη μελανίνη, η χρωστική ουσία που δίνει χρώμα στα μαλλιά μας.

Το γκριζάρισμα των μαλλιών συνήθως ξεκινάει αφού κλείσει ένα άτομο τα 30 του χρόνια, αν και ορισμένες γυναίκες και άνδρες

εντοπίζουν μερικές γκρίζες τρίχες σε νεαρότερη ηλικία.

Το γκριζάρισμα των μαλλιών σχετίζεται τόσο με την εθνικότητά σου (ορισμένες φυλές, όπως οι Καυκάσιοι, γκριζάρουν πολύ νωρίς), αλλά και με το οικογενειακό ιστορικό σου. Έτσι, μπορείς να ρωτήσεις τους γονείς και τους παππούδες σου πότε είδαν εκείνοι τις πρώτες γκρι τρίχες στα μαλλιά τους!

Τι άλλο μπορεί να ευθύνεται για το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών;

Το κάπνισμα έχει συνδεθεί με την πρώιμη έναρξη των γκρίζων μαλλιών. Περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως οι υπεριώδεις ακτίνες και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, έχει αποδειχθεί επίσης ότι μπορεί να σχετίζονται με το γκριζάρισμα των μαλλιών.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, το πρόωρο γκριζάρισμα μπορεί να είναι ένα σημάδι κάποιου ιατρικού ζητήματος, όπως λεύκη, κακοήθης αναιμία ή προβλήματα που αφορούν την υπόφυση ή τον θυρεοειδή αδένα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν παρατηρήσεις γκρίζες τρίχες ξαφνικά και χωρίς να υπάρχει ιστορικό στην οικογένειά σου, καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου, χωρίς, όμως, να πανικοβληθείς.

Photo: Getty Images

The post Τι σημαίνει εάν γκρίζαρες σε νεαρή ηλικία; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα