Νέο τελεσίγραφο Çavuşoğlu: Κατάργηση της βίζας ή ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό

14:08 14/4/2017 - Πηγή: iPop

Νέο τελείσγραφο της Τουρκίας δια στόματος του Mevlüt Çavuşoğlu. Κατάργηση της βίζας ή ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό, λέει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, εξαπολύοντας νέες απειλές.

Η συμφωνία με την Ε.Ε. για το προσφυγικό θα ακυρωθεί ή θα επαναξιολογηθεί εάν δεν καταγραφεί πρόοδος στο ζήτημα της βίζας, ήταν η άποψη την οποία εξέφρασε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ο ίδιος επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι η συμφωνία για το προσφυγικό και η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, οι οποίοι επισκέπτονται την

Ε.Ε., είναι ένα συνολικό ζήτημα για την Τουρκία, η οποία, όπως υποστήριξε, «έχει το δικαίωμα να διακόψει την συμφωνία εάν δεν υλοποιηθεί κάποιο μέρος των συμφωνηθέντων».

Ο Çavuşoğlu ξεκαθάρισε την ίδια στιγμή πως δεν υπάρχουν «αγκάθια» στις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία, ενώ εκτίμησε πως οι διμερείς σχέσεις θα δυναμώσουν με την εύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία και την κατάπαυση του πυρός.

Photo: AFP/ OZAN KOSE

The post Νέο τελεσίγραφο Çavuşoğlu: Κατάργηση της βίζας ή ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα