Κεφάλαιο αντιπάθεια: Πώς να χειριστείς κάποιον που δεν θες να βλέπεις μπροστά σου;

14:33 14/4/2017 - Πηγή: iPop

Στη ζωή υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους ταιριάζεις πολύ, με άλλους λιγότερο και με άλλους καθόλου! Σε κάθε τομέα της ζωής σου θα υπάρχουν οι λεγόμενοι «αντιπαθητικοί» άνθρωποι, οι οποίοι είτε σου φαίνονται εσένα αντιπαθητικοί, είτε αυτό το συναίσθημα βγάζουν στους περισσότερους όσους τους συναναστρέφονται.

Επειδή, όμως, πολλές φορές δεν μπορείς να αποφύγεις την επαφή με άτομα τα οποία δεν θέλεις να βλέπεις μπροστά σου, πρέπει να βρεις τον τρόπο να χειρίζεσαι τέτοιες καταστάσεις.

Σταμάτα να κρίνεις και προσπάθησε να κατανοήσεις

Όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται, ειδικά για κάποιο άτομο

το οποίο σου κάνει τη ζωή δύσκολη, πρέπει να προσπαθήσεις να κατανοήσεις τους γύρω σου και να μην τους κρίνεις. Εάν μπορέσεις να μπεις στη θέση του άλλου και ν’ αντιληφθείς γιατί φέρεται μ’ έναν συγκεκριμένο τρόπο, τότε θα μπορέσεις κιόλας να το αντιμετωπίσεις. Με το να κρίνεις, χωρίς να επιχειρήσεις πρώτα να καταλάβεις τον άλλον, μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει η κατάσταση.

Αποδέξου ότι δεν θα αλλάξει η κατάσταση

Οι άνθρωποι μπορούν ν’ αλλάξουν ή έστω να βελτιωθούν, μόνον, όμως, εφόσον το θελήσουν οι ίδιοι. Με το να προσπαθείς εσύ να πείσεις κάποιον ότι η συμπεριφορά του είναι προβληματική, το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις και συγκρούσεις.

Σκέψου και τη δική σου συμπεριφορά

Μπορεί να μην είσαι σε θέση να καθορίσεις την συμπεριφορά των γύρω σου, όμως, σίγουρα μπορείς να ελέγξεις τη δική σου. Μήπως η αντιπάθειά σου προκαλεί νέες εντάσεις; Μήπως έχεις γίνει κι εσύ επιθετικός επειδή ενοχλείσαι; Μήπως οι γύρω σου συμπεριφέρονται άσχημα επειδή κάνεις κι εσύ το ίδιο; Πριν κρίνεις τους άλλους, προσπάθησε να σκεφτείς εάν εσύ πρώτα απ’ όλα φέρεσαι σωστά!

The post Κεφάλαιο αντιπάθεια: Πώς να χειριστείς κάποιον που δεν θες να βλέπεις μπροστά σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα