Τι σχέση έχουν οι ελαιογραφίες με τα θερμοκήπια;

07:32 20/10/2014 - Πηγή: iPop

Μπορείς να βάλεις με σιγουριά αυτό το βίντεο κάτω από μια κατηγορία με τίτλο «Δεν ξέρω τι είναι, αλλά μου αρέσει». Ένας τρόπος να το εξηγήσουμε θα ήταν ότι είναι ένα κολάζ – κινηματογραφικό ταξίδι μέσα από περίτεχνα βοτανικούς κήπους συνδυασμένους με ελαιογραφίες. Σε μπερδέψαμε περισσότερο; Ίσως μπορεί να βοηθήσει η εξήγηση του ίδιου του καλλιτέχνη Joe Hamilton, που έχει ονομάσει το έργο του Regular Division, στο πώς συνδέονται οι ελαιογραφίες με τα θερμοκήπια:

«Πρόκειται για ένα video

loop που γυρίστηκε ψηφιακά με την τεχνική του κολάζ και αποτελείται από τοποθεσίες στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, ως μέρος μιας νέας σειράς έργων που εστιάζουν στο τοπίο. Η σειρά αφορά την επίδραση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπροσώπηση του τοπίου και την επίδραση των σχέσεών μας με το τοπίο.

Είναι η πρώτη από μια σειρά έργων που γυρίστηκαν μέσα σε θερμοκήπια και τρούλους. Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης εικόνες από πινελιές σε υψηλή ανάλυση που γεφυρώνουν τη σύνδεση με το παραδοσιακό μέσο που έχει παίξει τόσο σημαντικό ρόλο στην εκπροσώπηση του τοπίου στο παρελθόν. Δηλαδή τις ελαιογραφίες και τα κλασικά έργα τέχνης»

Το έργο προβάλλεται αυτή την περίοδο στην Gallery Pablo στη Νέα Υόρκη, ως μέρος της ομαδικής έκθεσης «Like New Landscape, σε επιμέλεια της Front Company.

The post Τι σχέση έχουν οι ελαιογραφίες με τα θερμοκήπια; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα