Όσα πρέπει να ξέρεις πριν πας να κάνεις μαστογραφία!

18:31 19/10/2014 - Πηγή: iPop

Έχουμε ξαναπει πως ο Οκτώβρης είναι αφιερωμένος στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού! Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να μιλήσουμε για την μαστογραφία, να λύσουμε όλες τις απορίες μας και να πάψουμε να την αγνοούμε!

Η μαστογραφία είναι μία εξέταση στην οποία πρέπει να υποβάλλονται όλες οι γυναίκες ασχέτως ιστορικού από την ηλικία των 35-40 ετών. Στην περίπτωση που κάποια γυναίκα έχει ιστορικό στην οικογένεια, καρκίνου του μαστού, οι γιατροί συστηνουν να κάνουν την πρώτη μαστογραφία 10 χρόνια νωρίτερα από την ηλικία στην οποία εμφανίστηκε ο καρκίνος του μαστού στο μέλος της οικογένειας

τους.

Η εξέταση των μαστών, μετά την ηλικία των 40 ετών, θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και αυτό επειδή μετά την ηλικία αυτή ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου αυξάνεται.

Η μαστογραφία δεν πονάει! Μπορεί να υπάρξει μια ελαφρά πίεση στο μαστό για καλύτερη και σαφέστερη εικόνα! Στις περιπτώσεις που ο μαστός είναι πολύ πυκνός, τότε χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση, που ίσως να προκαλέσει κάποιον πόνο, ο οποίος όμως είναι υποφερτός και παροδικός.

Η μαστογραφία δίνει πληροφορίες για ψηλαφητές ή μη ψηλαφητές ανωμαλίες του μαστού που μπορεί να είναι καλοήθεις ή κακοήθεις και στην περίπτωση που δεν είναι ψηλαφητές να τις αγνοεί, τόσο η ίδια η γυναίκα, όσο και ο γιατρός που την εξετάζει. Άρα, με τη μαστογραφία μπορούμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη μικροαποτιτανώσεων ή ασβεστώσεων, κύστεις, λιπώματα, ινοαδενώματα, αμαρτώματα (ογκίδιο μαστού), καρκίνους και διάφορες άλλες μαστοπάθειες.

Η μαστογραφία με την ψηφιακή μαστογραφία, λιγότερο από 5 λεπτά. O μαστός τοποθετείται σε δύο θέσεις, στη λοξή και στη face θέση, στην ειδική υποδοχή του μηχανήματος και συμπιέζεται ελαφρά. Η απεικόνιση του μαστού γίνεται σε ειδικά φιλμ και μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα αμέσως. Το κόστος της κλασικής μαστογραφίας ανέρχεται στα 60-70 ευρώ, αλλά καλύπτεται από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στα κρατικά νοσοκομεία και στα συμβεβλημένα ιδιωτικά κέντρα. Το κόστος της ψηφιακής ανέρχεται στα 120 ευρώ και δεν καλύπτεται μέχρι στιγμής από κανένα Ταμείο.

The post Όσα πρέπει να ξέρεις πριν πας να κάνεις μαστογραφία! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα