Τι είπε και τι εννοούσε τελικά ο Μάρδας;

19:24 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέες εξηγήσεις έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, σχετικά με τη δήλωσή του ότι θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση όσοι πρόσφυγες επενδύσουν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μάρδας εξήγησε:

«Αυτό που είπα είναι το εξής: Στο σύνολο των προσφύγων υπάρχει και ένας αριθμός που έχει χρήματα. Αυτό τον κόσμο μπορούμε να τον προσεγγίσουμε και να του πούμε να επενδύσει στην χώρα μας».

Και πρόσθεσε ότι δεν εννοούσε τα χρήματα που έχουν μαζί τους αλλά

αυτά που έχουν στις τράπεζες της ώρας τους. «Δεν αναφερόμουν στην Ειδομένη, αναφερόμουν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που έχει έρθει ένας σορός κόσμος».

«Το ό, τι ανέφερα δεν είναι σενάριο το οποίο προήλθε ανάμεσα στο τσιγάρο και τον καφέ, προέρχεται από έρευνα».

Ο κ. Μάρδας τόνισε σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων στην Τουρκία ότι: «Τα νούμερα για την Τουρκία αναφέρονται σε πρόσφυγες που μένουν εκεί. Μπορεί να μην πέρασαν σε μια βάρκα, αλλά πέρασαν βουνά».

Αναφερόμενος ξανά στο ζήτημα των επενδύσεων από τους πρόσφυγες, υπογράμμισε: «Είναι μια εισήγηση η οποία θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες μέρες και θα πρέπει να ελεγχθεί και να συζητηθεί».

Όσον αφορά την χρήση του λόγου μου ήμουν ακριβέστατος

Η Ειδομένη είναι ένα φαινόμενο που αναφέρεται σε βραχυχρόνιο ορίζοντα, η εισήγηση που συζητάμε είναι για μακροχρόνιο επίπεδο, πρόσθεσε ο Υφυπουργός.

Τι είχε προηγηθεί;

Την Κυριακή ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση όσοι πρόσφυγες επενδύσουν στην Ελλάδα.

Το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Μάρδας τόνισε ότι δεν μετανιώνει για τις δηλώσεις του και προχώρησε σε εξηγήσεις.

Ο Δημήτρης Βίτσας, ωστόσο, αλλά και ο Νίκος Παππάς τον «άδειασαν», με τον κ. Βίτσα να λέει συγκεκριμένα ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είπε χαρακτηριστικά: «αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων».

Photo: Nikos Libertas/SOOC

The post Τι είπε και τι εννοούσε τελικά ο Μάρδας; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα