Ιδιαίτερα αιχμηρή η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ κατά του Υπουργείου Εργασίας

17:32 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ απάντησε στο υπουργείο Εργασίας, λίγο μετά τις αιχμές που είχε αυτό αφήσει κατά της συνομοσπονδίας, αναφορικά με την ισχύ της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως τόνισε η ΓΣΕΕ, η ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε από το Υπουργείου προκαλεί εκτός από έκπληξη και απορία. Χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ

τόνισε αναφερόμενη στο Υπ. Εργασίας:

Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι

Μιλώντας για την Κυβέρνηση η ΓΣΕΕ σημείωσε πως «χρωστάει πολλά στους εργαζόμενους που βιώνουν την πλήρη ανασφάλεια δικαίου – πέραν των άλλων – αναφορικά με τη συλλογική προστασία» και ζητά «μ’ ένα νόμο και ένα άρθρο κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων».
Η ΓΣΕΕ εξέφρασε παράλληλα την έντονη δυσφορία της για τις αιχμές του υπουργείου «περί πολυτελούς συνεδρίου της συνομοσπονδίας και έκανε λόγο «για γελοιότατους υπαινιγμούς που αλιεύονται από σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα, ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο της συκοφαντίας και της διαβολής που άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, τον οποίο έχει ενάγει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ».

Παράλληλα η ανακοίνωση επισημαίνει:
«Η Δεύτερη «Κυβέρνηση της Αριστεράς», η οποία ανακάλεσε όσα υποσχέθηκε η Πρώτη «Κυβέρνηση της Αριστεράς», που τώρα συζητά μόνο με εργοδότες, ενοχλήθηκε προφανώς από τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και γι’ αυτό περί άλλων τυρβάζει».

Ενώ εστιάζοντας στο γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας «καλωσορίζει τυχόν απόφαση των κοινωνικών εταίρων να παρατείνουν, παρόλα αυτά, μέχρι το τέλος του 2016 την ισχύ της ΕΓΣΣΕ, ούτως ώστε να μην υπάρχει πίεση χρόνου στην μελλοντική διαπραγμάτευση τους», η ΓΣΕΕ απάντησε:

Κύριοι της Κυβέρνησης, δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στην «επιδίωξή» σας. Άλλωστε, ακόμα περιμένουμε τη διά νόμου επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα που εμείς υπογράψαμε το 2008 και το 2010 με ΕΓΣΣΕ

The post Ιδιαίτερα αιχμηρή η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ κατά του Υπουργείου Εργασίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα