Τι αλλάζει στις επιστροφές φόρων – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

18:02 5/2/2016 - Πηγή: iPop

Αλλαγές στις επιστροφές φόρων σχετικά με τις μεταβιβάσεις ακινήτων, τις γονικές παροχές αλλά και κληρονομιές, ανακοινώθηκαν σε σχετική εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, οι φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν στις εφορίες όπου υπάγονται, τροποποιημένες δηλώσεις επιστροφής φόρων, οι οποίες κατατέθηκαν βάσει των παλαιών αντικειμενικών αξιών των ακινήτων (από 21.5.2015 κι έπειτα) για υποθέσεις που αφορούν μεταβιβάσεις και δωρεές ακινήτων, γονικές παροχές και κληρονομιές.

Σύμφωνα με την

σχετική εγκύκλιο δίνεται χρονοδιάγραμμα 90 ημερών για την επιστροφή των φόρων, αφού πρώτα υπολογιστούν οι συμψηφισμοί με τυχόν άλλες οφειλές των φορολογουμένων.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως:

Έπειτα από την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από τον υπόχρεο σε φόρο, με την οποία θα συνυποβάλλονται και τα έντυπα υπολογισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων, η ΔΟΥ υποχρεούται να προβεί σε έκδοση πράξης διορθωτικού ή διοικητικού προσδιορισμού του φόρου.Έπειτα από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης και εφόσον ο φορολογούμενος δικαιούται επιστροφής φόρου, η Φορολογική Διοίκηση, αφού συμψηφίσει τους οφειλόμενους από το φορολογούμενο φόρους με το προς επιστροφή ποσό, προβαίνει στην επιστροφή της τυχόν προκύπτουσας διαφοράς μέσα σε προθεσμία 90 ημερών.

Υπενθυμίζουμε πως πληροφορίες κάνουν λόγο, για σχέδιο της ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με την φορολόγηση των ενοικίων. Σύμφωνα με το πλάνο της Κυβέρνησης, εξετάζεται η διατήρηση αυτοτελούς φορολόγησης με αύξηση των συντελεστών.

The post Τι αλλάζει στις επιστροφές φόρων – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα