Η Τουρκία δίνει τέλος στα σενάρια για εισβολή στη Συρία

15:35 5/2/2016 - Πηγή: iPop

Τέλος στα σενάρια που τη θέλουν να πραγματοποιεί εισβολή στη Συρία, έδωσε η Τουρκία η οποία κατηγόρησε την Ρωσία για προπαγάνδα.

Όπως συγκεκριμένα επισημαίνει από την πλευρά της η Άγκυρα, η Μόσχα είναι αυτή που συνεχίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Συρία και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου Τούρκου αξιωματούχου, στο πρακτορείο Reuters, τα σενάρια που κάνουν λόγο για τούρκικες

εισβολές δεν έχουν καμία βάση.

Ενώ, όπως υπογράμμισε ο ίδιος:

Η Τουρκία είναι μέρος ενός συνασπισμού, εργάζεται μαζί με τους συμμάχους της, και θα εξακολουθήσει να το κάνει. Όπως έχουμε πει επανειλημμένως, η Τουρκία δεν θα δράσει μονομερώς

Αξίζει να τονιστεί πως την Πέμπτη το ρώσικο υπουργείο Άμυνας είχε εκφράσει την άποψη πως η Τουρκία προετοιμάζεται να εισβάλει στη συριακή επικράτεια.

Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο έχει επισημάνει πως η Ρωσία εντείνει τις προσπάθειες εύρεσης ειρηνικής και πολιτικής ρύθμισης στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη υπογραμμίζοντας:

Η Ρωσία κάνει διαρκώς προσπάθειες εντός του γενικού διεθνούς πλαισίου όσον αφορά την αναζήτηση μιας ειρηνικής και πολιτικής ρύθμισης στην κατάσταση στη Συρία

The post Η Τουρκία δίνει τέλος στα σενάρια για εισβολή στη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα