Τρακτέρ ακόμα και στο Λευκό Πύργο- Ο Υπουργός δεν τους καταλαβαίνει

16:54 5/2/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς να κάνουν βήμα πίσω οι αγρότες. Εμμένουν στα μπλόκα τους και κλείνουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης την ώρα που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, από το βήμα της Βουλής δηλώνει, πως δε μπορεί να εξηγήσει την αντίδραση τους.

Ο Υπουργός την Παρασκευή, τόνισε αναφερόμενος στους αγρότες πως αν και τους έχει γίνει πρόταση, αποφεύγουν να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό και επισήμανε:

«Δεν μπορώ να εξηγήσω την αντίδραση τους».

Ο κ. Αποστόλου επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή της χώρας.

Στη συνέχεια μάλιστα ξεκαθάρισε: «Η Κυβέρνηση επιδιώκει να φορολογούνται οι μεγαλοαγρότες ακόμα και με πάνω από 45%» και διαφώνησε με την πρόταση του ΚΚΕ για απαλλαγή όσων αγροτών δηλώνουν εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.

Ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου, το 90% των εισφορών του ΟΓΑ καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και πρόσθεσε: «Με την κυβερνητική πρόταση διασφαλίζεται αφορολόγητο εισόδημα 5.000 ευρώ από τις ενισχύσεις»

Την ίδια στιγμή, οργισμένοι αγρότες με τα τρακτέρ τους βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Λευκό Πύργο.

Παρατεταγμένα συνεχίζουν να είναι τα τρακτέρ στους δρόμους, ενώ από το Σάββατο οι οργισμένοι αγρότες απειλούν να προχωρήσουν σε κυκλοφοριακό μπλακ άουτ.

Το πρωί της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 10:00 έκλεισαν τα Τέμπη τα οποία θα ανοίξουν μετά από 12 ώρες στις 10:00 δηλαδή το βράδυ.

Κλειστή μέχρι τις οκτώ θα παραμείνει και η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας στο 110ο χιλιόμετρο όπου βρίσκεται το Κάστρο της Βοιωτίας. Παραμένουν τα μπλόκα και στην Φθιώτιδας, στο 140ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Αταλάντης, και στην Ανθήλη, στο 210ο χιλιόμετρο λίγο πριν τη Λαμία. Στα συγκεκριμένα σημεία, ο δρόμος θα κλείσει από τις 12:00 έως τις 14:00 ενώ αύριο θα κλείσει από τις δώδεκα το μεσημέρι έως τις δώδεκα το βράδυ.

Από τις 19:00 έως τις 21:00 θα μπλοκαριστεί ο δρόμος για το αεροδρόμιο Μακεδονία, ενώ ο παράπλευρος δρόμος θα παραμείνει ανοικτός έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.

Κανονικά από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00 κλείνει και το μπλόκο της Χαλκηδόνας την ώρα που για πέμπτη μέρα συνεχίζει να είναι κλειστό το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Αξίζει να τονιστεί πως στο σημείο υπάρχει ουρά η οποία φτάνει τα 25 χιλιόμετρα.

Επ’ αόριστον έχει αποκλειστεί και ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο βρίσκονται πάνω από 750 τρακτέρ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πρωί του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 10:00 όλοι οι συμμετέχοντες στα μπλόκα του νομού θα συναντηθούν στον κόμβο Μαυροβουνίου. Στόχος τους είναι να μεταβούν στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μπλόκα παραμένουν και στην Ήπειρο, ενώ επίσης στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες προχωρούν σε πολύωρους αποκλεισμούς του κόμβου του Κεφαλόβρυσου.

Για το Σάββατο έχει ανακοινωθεί 24ωρος αποκλεισμός του κόμβου του Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 μέχρι τις 12:00 την Κυριακή.

Στη συνάντηση της Τετάρτης αποφασίστηκε πως από τις 12:00 το Σάββατο μέχρι τις 12:00 την Κυριακή θα υπάρχουν 24ωροι αποκλεισμοί εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών και τελωνείων.

Να σημειωθεί πως το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας αντέδρασε στο κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από τους αγρότες.

Το Υπουργείο προχώρησε στην αποστολή επίσημης επιστολής στην Κομισιόν ζητώντας την συμβολή της για την επίλυση του προβλήματος όσο πιο σύντομα γίνεται.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Τρακτέρ ακόμα και στο Λευκό Πύργο- Ο Υπουργός δεν τους καταλαβαίνει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα